Nyt sted til hjemmeplejen udskudt et år: Byggeri blev for stort

Hjemmeplejen i Egedal Kommune må vente endnu længere tid på at indtage deres nye arbejdslokaler, efter det planlagte nybyggeri viste sig at være for stort.

Hjemmeplejen i Egedal Kommune må vente endnu længere tid på at indtage deres nye arbejdslokaler, efter det planlagte nybyggeri viste sig at være for stort. Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Byrådet i Egedal Kommune besluttede i juni at flytte hjemmeplejen i Smørum til et nyt og større sted med flere faciliteter til de ansatte.

Men som det så ofte før er sket med nye byggeprojekter, må de ansatte i Egedal hjemmepleje nu væbne sig med tålmodighed på at få deres nye arbejdslokaler at se. 

Det planlagte nybyggeri til hjemmeplejen har nemlig vist sig at blive for stort til at ligge på byggegrunden ved siden af kulturhuset i Smørum, hvor det var planlagt til at skulle ligge. 

Nu er udbuddet blevet annulleret, og der skal findes en ny placering i Smørum, skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse. 

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi nu skal se på mulighederne for en anden placering i Smørum, siger viceborgmester og formand for Planudvalget, Ib Sørense, og fortsætter: 

- Hjemmeplejens personale har midlertidigt fået lokaler på Søagerskolen, og selvom det fungerer i en overgangsperiode er det vigtigt for mig at slå fast, at det kun er en midlertidig løsning, indtil det nye byggeri står klart.

Kigger efter ny placering

Det er planen, at det nye hjem for hjemmeplejen skal give medarbejderne bedre arbejdsforhold med plads til bade- og omklædningsfaciliteter, møde, dokumentationsrum- og spiselokaler. 

Men da byggeriet til hjemmeplejen viste sig at være for stort, betyder det, at det i stedet skal bygges hen over to lokalområder. Det kan kun ske, hvis man laver lokalplanen om, og derfor er ubuddet af totalentreprisen annulleret. 

Nu skal Egedal Kommune i stedet i gang med at se på løsningsmuligheder, hvor man ser på andre placeringer i Smørumområdet til et sted for hjemmeplejen, oplyser Egedal Kommune. 

- Det er vigtigt for os, at hjemmeplejen i Smørum får de bedst mulige rammer, når vi bygger nyt til dem. Vi har desværre måttet konstatere, at det betyder, at der ikke er plads til byggeriet mellem kulturhuset og lunden, udtaler Ib Sørensen i pressemeddelsen. 

Byggeriet ved Kulturhuset skulle have stået færdigt i foråret 2020.

- Umiddelbart vurderer administrationen, at projektet bliver forsinket med et år, men vi kan først sige det med sikkerhed, når vi ved hvor de nye lokaler skal bygges, slutter Ib Sørensen.

Indtil nybyggeriet er blevet besluttet og færdigbygget, vil personalet have arbejdsplads på Søagerskolen i Smørum. Personalet flyttede til de midlertidige rammer i slutningen af juni. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik