Afgørelse trukket tilbage: Del af Vestsskoven kan blive til etagebyggeri

I april blev Radiogrunden stemplet som fredskov. Den afgørelse er nu trukket tilbage, og Albertslunds kommunalbestyrelse har afsendt et høringssvar.

I borgergruppen ”Bevar Vestskoven” havde de ellers lige åndet lettet op. I april afgjorde Miljøstyrelsen nemlig, at området kaldet Radiogrunden i Vestskoven er fredskov, og derfor er byggeri ulovligt.

Det satte en stopper for ejers planer om at opføre 14 meter høje etagebyggerier på området.

quote Vi havde jo håbet på, at vi boede i en neutral kommune, som ville give et lidt mere neutralt høringssvar.

Vivi Nør Jacobsen, talsperson i "Bevar Vestskoven"

Men på grund af en fejl i partshøringerne er Miljøstyrelsens afgørelse trukket tilbage, og sagen skal nu vurderes på ny.

Men i Albertslunds kommunalbestyrelse er et flertal bestående af Socialdemokratiet, Konservative og Venstre positivt stemt over for byggeri på Radiogrunden, og det afspejles i det høringssvar til Miljøstyrelsen, som netop er sendt afsted.

Bevar Vestskoven

At kommunalbestyrelsen bakker op om byggeriet, ærgrer talsperson i borgergruppen ”Bevar Vestskoven”.  

- At der skal være en sag nu, hvor man får hørt parterne er fuldstændig fair, og hvis der har været kludder-mudder i processen, så skal der selvfølgelig ryddes op i det. Men at kommunen stiller sig på ejerens side, det er vi skuffede over. Vi havde jo håbet på, at vi boede i en neutral kommune, som ville give et lidt mere neutralt høringssvar, siger Vivi Nør Jacobsen, talsperson i Bevar Vestskoven og suppleant i kommunalbestyrelsen for SF, til TV 2 Lorry.

Den røde streg viser Radiogrundens omkreds.
Den røde streg viser Radiogrundens omkreds.
Foto: Albertslund Kommune / Presse

Mange ærgrer sig

Det er ikke kun borgergruppen, der er kede af, at Miljøstyrelsen har trukket beslutningen tilbage. SF’s kommunalbestyrelsesgruppe var i april henrykte, da Radiogrunden blev erklæret fredskov. Nu ser det lidt mere dystert ud.

- Vi synes, det er super ærgerligt. Vi synes, at det her bare skal være skov, som det er allerede nu, og det skal vi holde fast i, siger Leif Pedersen, der er SF’er og formand for Miljø og byudvalget i Albertslund til TV 2 Lorry. Han tilføjer:

- Jeg kan godt være nervøs for, at man omgør den beslutning. Det er jo en diskussion mellem hvornår er lokalplanen lavet, hvornår er træerne plantet og hvornår er ejerskabet overgået fra stat til privat eje. Det kan jeg ikke gennemskue, men jeg sover ikke roligt.

I Danmarks Naturfredningsforening i Albertslund er man både forarget og vred over, at kommunalbestyrelsen støtter byggeriet. De mener, at Radiogrunden skal være fredskov.

Borgmesteren vil opføre byggerier

Tilbage i april, da Miljøstyrelsen forhindrede byggeriet og erklærede området for fredskov, sagde borgmester Steen Christiansen ellers sådan her.

quote Vi har jo grundlæggende været principielt uenige i en beslutning, som Miljøstyrelsen har truffet.

Steen Christiansen (S), borgmester

- Nu vil jeg tage initiativ til at sikre, at området bliver en permanent del af Vestskoven. Sådan at vi faktisk ender med at udvide Vestskoven en smule, og at Albertslund dermed også er blevet en lille smule grønnere i dag. Og det er jo slet ikke så skidt.

Men i dag holder borgmesteren på, at byggeriet er en god idé.

- Vi har jo grundlæggende været principielt uenige i en beslutning, som Miljøstyrelsen har truffet. Vi anerkendte, da første beslutning kom, men da det jo viser sig, at man ikke har partshørt kommunen, så har vi i forbindelse med den nye partshøring gentaget de synspunkter, som vi også lagde til grund før. Nemlig at vi ikke mener, at der er fredskovspligt på grunden, siger Steen Christiansen til TV 2 Lorry.

Miljøstyrelsen vil have den nye afgørelse klar inden for en måned.

Men ventetiden skræmmer ikke Vivi Nør Jacobsen. Hun har nemlig tiltro til, at Miljøstyrelsen vil træffe samme afgørelse som sidst.

- Vi er ret overbeviste om, at vi får medhold igen. Der er fredskov på grunden, og så bliver planerne igen skrottet.