Nova5 og Elkiær & Ebbeskov kommer til at stå for projekteringen af det nye Helsingør Stadion. Det har en dommerkomité bestående af byrådspolitikere, embedsfolk og fagpersoner besluttet. Foto: Nova5 og Elkiær & Ebbeskov

Nej til koncerter på nyt Helsingør-stadion

Ingen koncerter og lavere lysmaster på det nye stadion, sådan lyder anbefalingerne fra embedsmænd i Helsingør Kommune.

Da FC Helsingør i sommer spillede sig i Alka Superligaen, voksede behovet for et nyt stadion i Helsingør for alvor, og der blev drømt store drømme om det nye stadion.

Det indebar blandt andet forslag om, at det nye stadion ikke kun skulle være vært ved sportsarrangementer, men også kunne lægge jord til koncertarrangementer.

Læs også Borgmester efter fodbold-sensation: Vi skal have et større stadion

Men planerne om et nyt stadion, som skal ligge på Gl. Hellebækvej, har mødt masser af kritik og afstedkom flere end 1.700 indsigelser under høringsperioden.

På baggrund af høringssvarene foreslår den kommunale forvaltning derfor, man dropper idéen om at bruge stadion til store koncerter. Samtidig tilråder embedsmændene, at lysmasterne gøres lavere. Det skriver Helsingør Dagblad.  

Læs også Helsingør hyldes på sociale medier: Hvor er det vildt!

Oprindeligt var højden på stadionmasterne 45 meter, men i det reviderede forslag er højden sat ned til 37 meter, for ikke at genere omkringliggende boliger.

 - Vi kan konstatere, at med den lysstyrke, der skal bruges til de her kampe, vil en højde på 37 meter være tilstrækkeligt. Det medfører nok, at det bliver sværere at rette lyset meget præcist på banen, men vurderingen er, at med de moderne lyskilder kan man gøre det godt nok, siger Johannes Hecht-Nielsen, der er formand for byrådets udvalg for teknik, miljø og klima til Helsingør Dagblad.

Læs også FC Helsingør vil forstærke angrebet til januar