Borgmester efter fodbold-sensation: Vi skal have et større stadion

Helsingør skal i næste sæson spille i Alka Superligaen for første gang nogensinde, efter at holdet søndag aften leverede kæmpe overraskelse.

- Det er helt vildt. Det er et hold, der i en årrække har været på fast kurs, og det kan vi være stolte af. De (FC Helsingør, red.) satte sig et mål, og det var at spille i 1. division. De har kun været der i få år, og nu hedder det Superligaen. Det er simpelthen så flot. 

quote Der var dem, som fnøs hånligt, da vi sagde, at vi skulle bygge et stadion, som kunne gøres Superliga-klar

Benedikte Kiær, borgmester

Sådan falder ordene fra Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K), der fulgte dramaet søndag aften, hvor FC Helsingør endte med at trække det længste strå.

Holdet skrev nemlig fodboldhistorie, da man spillede 2-2 i Viborg, og dermed rykkede op i landets bedste række. 

Nyt stadion efter nyt stadion er nu påkrævet

Det kan dog blive en dyr affære for FC Helsingør at ende i landets bedste fodboldrække. 

Allerede før første hjemmekamp mod Viborg var man nødt til at opsætte nyt lys på det gamle stadion for 200.000 kroner. 

Man har da også planer om at bygge et nyt, stort fodbold-stadion, der er bedre egnet til professionel fodbold, og hvad det nu indebærer: Tilskuere, lysmaster og plads til en ordentlig tv-dækning. 

- Der var dem, som fnøs hånligt, da vi sagde, at vi skulle bygge et stadion, som kunne gøres Superliga-klar. Der var mange, som sagde, at vi kommer alligevel aldrig til at spille i den række. Men nu står vi her, siger borgmester Benedikte Kiær til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Så jeg er glad for, at vi har lagt planerne for projektet. Det er klart, at vi har nogle udfordringer, for vi skal først have vedtaget lokalplanerne. Så skal stadion bygges. Det er så egnet til 1. division, så det skal også udvides. Men de planer må vi lige tage på tirsdag. Nu skal vi bare feste. 

Oprykningen er god for byen

Benedikte Kiær understreger, at søndagens oprykning til Superligaen er fantastisk for byen, der gerne vil brande sig på at gøre noget særligt for sporten.

Man har blandt andet et Team Danmark-samarbejde, der skal fremme vilkårene for elite-idrætten og give flere talenter i kommunen. Det betyder, man har efteruddannet idrætslærere, og at gymnasierne tilbyder en fleksibel skemalægning, så træningen kan passes.

- Det er vand på den mølle. Vores satsning for at styrke sporten. Så det passer mig fint, at de vinder i dag, siger hun til TV 2 Lorry. 

Borgmesteren forsikrer, at holdet skal fejres, men hun ved endnu ikke hvordan.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

20190608-000400-l-1920x1277we.jpg

12.000 tilskuere lukkes ind til EM-kampe i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere