Helge Sander: Kampen for F1 i København er forbi - nu står andre locations på spring

Planerne for et Formel 1 er definitivt lagt i graven. Nu afvikler initiativtageren til projektet, Helge Sander, københavner-planerne. Og så skal andre steder undersøges.

- Jeg er meget skuffet.

Sådan lyder Helge Sanders første ord, da TV 2 Lorry fanger ham ovenpå dagens nyhed om, at kampen og projektet for at få et Formel 1-løb til København er blevet lagt endeligt i graven.

I et interview med Jyllands-Posten fortæller den tidligere politiker, at regnskabet skal lukkes, da projektet ikke bliver realiseret i 2020, der hele tiden har været bagkanten - både økonomisk og i forhold til at få Formel 1-giganten til at tage projektet seriøst.

Se ruten i København, som Formel 1 havde godkendt

Det politiske dødsstød for Formel 1-løbet i København kom allerede i slutningen af september, da overborgmester Frank Jensen, soc.dem., sagde et endeligt 'nej' til giganteventet i hjertet af København.

- Det kom meget bag på mig, da Frank Jensen ringede i formiddags og fortalte det. Jeg er utrolig skuffet over, at det er endt sådan, sagde Helge Sander dengang til TV 2 Lorry.

Alligevel ville han afsøge alle muligheder, før kredsen af interessenter selv lagde projektet endeligt i graven - og det er sket nu.

- Nu skal vi have lukket det her ned. Det er meget teknisk og kræver også lidt tid. Erhvervsstyrelsen og Skat skal med ind over, og så skal vi have sikret, at alle har fået deres penge, siger Helge Sander søndag formiddag til TV 2 Lorry.

Elektrisk bastard ikke interessant

Budgettet har været en af de afgørende faktorer for politikerne på Københavns Rådhus.

Hvis et Formel 1-løb skulle være realiserbart i byen, skulle kommunen investere 110 millioner kroner til infrastruktur, der skulle hjælpe de hurtige racere over både Langebro og Knippelsbro og gennem området ved Børsen.

Siden lød der røster om at det alternative, noget mindre og meget grønnere initiativ, Formula E, kunne afvikle løb i København. Her skulle der kun bruges 30 millioner kroner, hvis projektet skulle realiseres.

Formula E fik noget blødere ord med på vejen end Formel 1 fra politikerne på rådhuset. Men Helge Sander ser ikke noget potentiale i løbet, som han heller ikke vil gå ind i, selvom F1-planerne nu er kuldsejlet.

- Overhovedet ikke. Slet ikke. Det har intet med Formel 1 at gøre. Og når man ser rundt omkring i Europa er det ikke noget, der samler stor interesse, siger han.

Men ville et motorløb som Formula E ikke kunne bane vejen for, at Formel 1 en dag kunne komme til København?

- Nej. Det har intet med hinanden at gøre, og det vil ikke hjælpe Formel 1 på nogen måder. Ikke som jeg ser det hvert fald, siger Helge Sander.

Mulighed for Formel 1-løb andre steder i Danmark

quote Der går ikke en dag, hvor jeg ikke får en henvendelse om Formel 1 i Danmark. Og der er også nogle interessante bud, som vi vil arbejde videre på.

Helge Sander

Selvom Helge Sander nu afvikler projektet om et Formel 1-løb i København, vil han ikke udelukke, at det store løb kan komme til Danmark.

Ekspolitikeren mener, at det danske folk har vist tydelig interesse for at få verdens største motorløb til landet og København.

- Det billede, jeg oplever, svarer fuldstændig til den underskriftindsamling, som var i sidste måned. Der var der godt 20.000, der skrev under på, at de gerne så, at Formel 1 kom til København.

- Samtidig var der en underskriftindsamling, som gik i mod Formel 1 i København. Og der var der kun 500, som skrev under, siger Helge Sander.

Men kan der så komme Formel 1 et andet sted i Danmark?

- Der går ikke en dag, hvor jeg ikke får en henvendelse om Formel 1 i Danmark. Og der er også nogle interessante bud, som vi vil arbejde videre på. Men først skal det andet regnskab lukkes, siger Helge Sander til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik