Ekspert: Formel 1 i København vil være "helt kolossalt stort"

Man kan ikke være værtsby for København uden gener, men bevågenheden omkring Formel 1 er uovertruffen, pointerer motorsportsekspert.

02:54

En af de største begivenheder, man kan forestille sig i København. Så stor, at den er svær at sammenligne med noget andet.

Sådan lyder karakteristikken af et muligt kommende Formel 1-løb i Københavns gader fra Thomas Wulff, der er motorsportseksport for Jyllands-Posten.

- Det er helt kolossalt stort. Formel 1 kan måske bedst sidestilles med den eksponering, der følger med ved et VM i fodbold eller et OL. Der er 400 millioner tv-seere, der i snit bruger to timer en søndag eftermiddag på at se et Formel 1-løb. De vil se lige ind i hjertet af København og det, vi har at byde på i Danmark, siger han til TV 2 Lorry.

Læs også Delte meninger om Formel 1 i København: Beboere frygter larm

00:50

Her er Formel 1-ruten

Luk video

"Det er muligt"

Siden 1929 har Monacos Grand Prix fundet sted i Monacos gader, og tidligere har også Fælledparken og Bellahøj dannet rammen om Copenhagen Historic Grand Prix – og det vil derfor, vurderer Thomas Wulff, også være muligt at lave motorløb i Københavns gader.

- Hvis man fjerner lyskryds og helleanlæg, er det muligt at anlægge den racerbane og de sikkerhedsforanstaltninger, der skal til for at afvikle et motorløb. Måske ikke helt uden gener, siger han.

- Jeg kan kun forestille mig, at det vil betyde alverden for brandingen af København. Det er noget, vi skal være fælles om at drømme om og noget, vi skal synes, er en god idé. Men jeg kan ikke se nogen anden begivenhed, der vil skabe så megen omtale af København som et Formel 1-løb, lyder det fra Thomas Wulff.

Læs også Rigmand vil afholde Formel 1 midt i København

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik