Formel 1-projekt i København droppet: "Jeg er utroligt skuffet"

De største fortalere for et Formel 1 til København ærgrer sig over, at Frank Jensen nu lægger projektet i graven: "Vi troede på det til det sidste".

Smadderærgerligt.

Utroligt skuffet.

Tidligere minister Helge Sander har længe været forkæmper for at få et storslået Formel 1 løb til København. Fra politisk hold har Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre, også udtrykt stor begejstring for projektet.

quote ærgerligt, at man ikke har haft det ekstra mod og politisk vilje, som det krævede

Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og integrationsborgmester, København, Venstre

Begge får de nu knust deres håb, for overborgmester Frank Jensen, Soc. Dem., vil opgive projektet, fortæller Politiken.

- Det kom meget bag på mig, da Frank Jensen ringede i formiddags og fortalte det. Jeg er utrolig skuffet over, at det er endt sådan, siger Helge Sander fra initiativgruppen Foreningen for fremme af Formel 1 i København til TV 2 Lorry.

Og Cecilia Lonning-Skovgaard stemmer i.

- Vi synes, det er smadderærgerligt. Det her projekt var spændende og visionært og det kunne have være helt fantastisk at realisere det. Det er bare ærgerligt, at man ikke har haft det ekstra mod og politisk vilje, som det krævede, siger hun til TV 2 Lorry.

Troede på det til den bitre ende 

Flertallet for et Formel 1 til København har aldrig været overbevisende. Frank Jensen har også fra start stillet med en række betingelser, som skulle være opfyldt for at løbet kunne realiseres.

Helge Sander har dog troet på projektet helt til i dag.

Se den rute, som Formel 1 skulle have taget i København.

- Jeg har siden begyndelsen for 4½ år siden kendt til risikoen og jeg vidste, at det var svært at få kørt den i mål. Men det sidste halve års tid og specielt de eneste måneder, synes jeg det stod helt klart, at det kunne blive gennemført, siger han.

quote Formel 1 ville ikke gøre noget godt for fortællingen om København

Mette Annelie Rasmussen, gruppeformand, Rad.V., København

Samme tro på projektet havde Cecilia Lonning-Skovgaard, der mente at den seneste tids politiske forhandlinger tydede på, at det nu var mere sandsynligt end usandsynligt at Formel 1 bilerne kunne drøne igennem København.

Københavns Kommune vedtog som et led i deres budgetforhandlinger også en megaeventpulje med omkring 60 millioner kroner netop til begivenheder som Formel 1.

- De sidste par uger har vi haft konkrete problemstillinger, der ikke kunne løses. Både omkring hvilke rolle staten og kommune skulle spille, og omkring ruten og håndteringen af trafikgener.

Frank Jensen har selv udtrykt til Politiken, at han opgiver løbet, fordi der ikke er tilstrækkelig politisk eller folkelig opbakning.

Opbakning til Frank Jensens beslutning

 TV 2 Lorry har også talt med Mette Annelie Rasmussen, gruppeformand for Radikale Venstre, der støtter op om overborgmesterens beslutning.

- Vi kan sagtens se værdien af megaevents, og vi vil gerne have at byen bliver bedre til at tiltrække dem, men Formel 1 ville ikke gøre noget godt for fortællingen om København. Det ville bare gøre det sværere at promovere sig som en grøn cykelby, siger hun.

Lige nu har København kun Tour de France og World Pride på tegnebrættet i kategorien megaevents.

TV 2 Lorry fortalte onsdag, at arrangørerne bag Formel 1 var undet tidspres for at nå at færdiggøre ansøgningen. Se med her:

Indslag fra den 19. september.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

ro

Her strømmer medlemmerne til: "Jeg bliver helt høj"

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere