Genudgiver kogebog til fattigrøve: Nu med et bæredygtigt twist

Rolf Lund udgav i 1992 sin første kogebog. Den blev en stor succes, og efter mange efterspørgsler genudgiver han bogen – bare i en 2018-version.

02:51

Bestseller i 1992. I dag genudgives den i en opdateret version.

Røde Ingrid Marie æbler tungt hængende på træerne. Grønne squash godt gemt i bedene. Og et blinklys af forskellige tomater i drivhuset.

Der er stadigvæk kød i kogebogen

Rolf Lund, kogebogsforfatter

Indtrykkene fra Rolf Lunds have er mange. Her bliver man dog ikke kun mødt af synet af alverdens farverige grøntsager, duften fra de mange planter og de små kuk fra hønsene sætter sig også som et tydeligt minde på nethinden.

Rolf Lund fra Helsingør har gennem årene gjort det til sin mission at lave billig, men lækker mad – og gerne med ingredienser fra sin egen have.

Mange bække små

For to år siden sagde Rolf Lund sit job op for at arbejde fuld tid som forfatter og som madentusiast. Og selvom han nyder at lave æblegelé af de små paradisæbler fra træet ude i forhaven, er det den samlede brug af de forskellige råvarer, der tæller i sidste ende.

Læs også Festival for 90.000 madører er lige om hjørnet - her er tre anbefalinger

- Man kan sige, det er mange bække små. Det er ikke æblegeléen, der gør, at jeg lever billigt. Det er både æblegeléen, squashfrikadellerne, tomaterne og hønsene tilsammen, der gør, at det bliver billigt, fortæller Rolf Lund.

En bæredygtig kogebog

Det er nu 26 år siden, den sparsommelige forfatter skrev sin første kogebog. Efter mange efterspørgsler genudgiver han bogen – blot med et nymoderne twist. Denne gang står bæredygtighed nemlig højt på listen, så Rolf Lund har skiftet mange af kødopskrifterne ud med andre alternativer.

- Der er stadigvæk kød i kogebogen, men ud af de 70 opskrifter, er der kun 20 af dem, der indeholder kød, fortæller Rolf Lund.

Læs også Populær madspilds-app udvider med fysisk butik på Frederiksberg

I stedet for den sædvanlige steak på tallerkenen hjemme hos familien Lund, bliver der nu flere gange om ugen serveret to grøntsagsretter. Den ene selvfølgelig propfyldt med proteinholdige råvarer.

Og skulle der være rester fra aftenen før, bruges de enten til en ny ret, til hønsene i haven eller bliver sorteret til biogas eller kompost.   



Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik