Populær madspilds-app udvider med fysisk butik på Frederiksberg

Adressen på Frederiksberg bliver ikke bare et afhentningssted, men også et mødested og læringsunivers for madspilds-interesserede.

Siden lanceringen af Too Good To Go i 2016 har madspilds-appen været en populær løsning for forretninger, der ønsker at sælge overskudsvarer til forbrugere i stedet for at smide det ud ved lukketid.

Og nu tager virksomheden endnu et skridt og udbreder det populære madspildskoncept med en adresse på Frederiksberg, hvor brugerne kan afhente overskudsvarer fra grossister.

Det sker i morgen, hvor det nye afhentningssted indvies med besøg af Prinsesse Marie samt stifteren af organisationen Stop Spild af Mad, Selina Juul.

Men udover at man kan tage overskudsvarer med hjem, bliver adressen på Nyelandsvej 21C på Frederiksberg samtidig et mødested og læringsunivers for madspilds-interesserede.

- Hvert år havner en tredjedel af al mad i skraldespanden. Op mod 40 procent af Europas madspild sker inden maden, når ud i forretningerne, og derfor tilbyder vi nu producenter og grossister et sted, hvor forbrugerne kan afhente deres overskudsvarer. Det kan blive nøglen for os i forhold til at spille en endnu større rolle i kampen mod madspild, siger Mette Lykke, adm. direktør i Too Good To Go.

Etiketter, der sidder skævt

Virksomheder som Urtekram, Knorr og Santa Maria er allerede på listen over virksomheder, der vil levere overskudsvarer til den nye butik. Det er varer, som af den ene eller anden årsag ikke kan sælges i supermarkederne. Det kan for eksempel være fordi en etiket sidder skævt.

- På det nye afhentningssted kan man få gode tips til at ændre sine vaner derhjemme, og vi vil også invitere studerende til at komme her og få hjælp til opgaver om madspild. Ambitionen er at skabe en hel bevægelse mod madspild, siger Mette Lykke.

Som bruger skal man som hidtil benytte den gratis Too Good To Go app for at redde den nye kategori af overskudsvarer, og varerne afhentes så hos Too Good To Go på Nyelandsvej 21C på Frederiksberg.

Der forventes at være åbent alle ugens dage, og arrangementer offentliggøres løbende på Too Good To Gos Facebook-side.

Om Too Good To Go

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere