Festival for 90.000 madører er lige om hjørnet - her er tre anbefalinger

Fredag begynder madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival, der forvandler hovedstaden til et virvar af dufte og smagsindtryk.

Copenhagen Cooking & Food Festival er lige noget for dig, der elsker at spise. Festivalens centrum er ved Israels Plads i Indre København. Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

Består din gennemsnitlige aftensmad af frysepizza og minut-nudler?

Så er Copenhagen Cooking & Food Festival, der går i luften fredag den 24. august, nok ikke noget for dig.

Her ses det 500 meter lange bord på Frederiksberg Allé. Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

For på denne festival bliver der kræset om maden - og du kan selv lære, hvordan man gør.

Siden 2004 har festivalen arrangeret unikke madoplevelser i København og på Frederiksberg, som du ikke kan få til dagligt. 

- Vi har en bred vifte af events. Du kan blandt andet lære at sylte for 10 kroner, men du kan også spise et udsøgt gourmetmåltid for 2.000 - og så er en del af vores events også helt gratis, siger direktøren for festivalen, Stine Lolk.

Et af festivalens største events er høstfesten på Frederiksberg Allé, hvor 1.500 mennesker spiser sammen ved et 500 meter langt bord. 

Læs også Populær madspilds-app udvider med fysisk butik på Frederiksberg

Over 100 mad-events

Men der er nok at vælge imellem på festivalen. Faktisk er der over 100 events, du kan melde dig til.

Men virker det uoverskueligt, så tag ned forbi Israels Plads i periode, der er centrum for festivalen. Her er det gratis at kigge på boder og snuse til mad af forskellig art. 

Læs også Madfestival hylder hovedstadens street food

Israels Plads huser eksempelvis VM i hotdog, hvor nogle af verdens bedste kokke dyster mod hinanden i at lave den allerbedste skinkekutter.

  Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

I år sætter festivalen fokus på bæredygtighed, og flere events vil derfor handle om, hvordan man kokkerer uden madspil. Et par kokke prøver eksempelvis at lave et måltid, der sætter mindst muligt klimaaftryk.

- Vi prøver selv at blive klogere, men også at inspierere både gæsterne og folk i branchen. Man kan faktisk godt gøre nogle ting anderledes. Der er allerede mange, der er i gang, men vi vil gerne flytte grænserne for, hvad man kan på alle mulige måder, siger Stine Lolk.

Tre anbefalinger fra direktøren

 • Danmarks bedste smørrebrød
  - Kom ind og smag på Danmarks bedste smørrebrødsrestauranters bedste stykker. Her får man det bedste udvalg, som man ellers ikke kan finde.
   
 • Arla Food Fest - en madfestival for børn
  - Her kan børn og unge blive klogere på mad, høre musik og deltage i diverse sjove aktiviteter. En del af aktiviteterne er gratis.
   
 • Michelin-dessert til folket: Her laver Søllerød Kro en hel middag i Torvehallerne, der kun består af desserter. Det er en lidt anderledes oplevelse, end man vil kunne møde i byen normalt.
00:53

Sådan så det ud på Israels Plads sidste år.

Luk video

  Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?