Festival for 90.000 madører er lige om hjørnet - her er tre anbefalinger

Fredag begynder madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival, der forvandler hovedstaden til et virvar af dufte og smagsindtryk.

Består din gennemsnitlige aftensmad af frysepizza og minut-nudler?

Så er Copenhagen Cooking & Food Festival, der går i luften fredag den 24. august, nok ikke noget for dig.

Her ses det 500 meter lange bord på Frederiksberg Allé.
Her ses det 500 meter lange bord på Frederiksberg Allé.
Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

For på denne festival bliver der kræset om maden - og du kan selv lære, hvordan man gør.

Siden 2004 har festivalen arrangeret unikke madoplevelser i København og på Frederiksberg, som du ikke kan få til dagligt. 

- Vi har en bred vifte af events. Du kan blandt andet lære at sylte for 10 kroner, men du kan også spise et udsøgt gourmetmåltid for 2.000 - og så er en del af vores events også helt gratis, siger direktøren for festivalen, Stine Lolk.

Et af festivalens største events er høstfesten på Frederiksberg Allé, hvor 1.500 mennesker spiser sammen ved et 500 meter langt bord. 

Over 100 mad-events

Men der er nok at vælge imellem på festivalen. Faktisk er der over 100 events, du kan melde dig til.

Men virker det uoverskueligt, så tag ned forbi Israels Plads i periode, der er centrum for festivalen. Her er det gratis at kigge på boder og snuse til mad af forskellig art. 

Israels Plads huser eksempelvis VM i hotdog, hvor nogle af verdens bedste kokke dyster mod hinanden i at lave den allerbedste skinkekutter.

 
 
Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

I år sætter festivalen fokus på bæredygtighed, og flere events vil derfor handle om, hvordan man kokkerer uden madspil. Et par kokke prøver eksempelvis at lave et måltid, der sætter mindst muligt klimaaftryk.

- Vi prøver selv at blive klogere, men også at inspierere både gæsterne og folk i branchen. Man kan faktisk godt gøre nogle ting anderledes. Der er allerede mange, der er i gang, men vi vil gerne flytte grænserne for, hvad man kan på alle mulige måder, siger Stine Lolk.

Tre anbefalinger fra direktøren

Sådan så det ud på Israels Plads sidste år.
 
 
Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival