Diabetes-støttegruppe i Solrød er stor succes

Et vellykket forløb for borgere med diabetes 2 og deres pårørende er netop afsluttet. En ny støttegruppe bliver stablet på benene i januar.

Foto: Linda Kastrup / Scanpix

65-årige Verner Christensen startede i efteråret en støttegruppe for borgere, der lider af diabetes 2, og deres pårørende. 

Det er næsten vemodigt, at det allerede er slut

Verner Christensen, stifter af støttegruppe.

Støttegruppen blev stablet på benene i samarbejde med Diabetesforeningen og Solrød Kommune.

- Det har været en spændende rejse at have denne motivationsgruppe, og det var et rigtig godt hold. Det er næsten vemodigt, at det allerede er slut, udtaler Verner Christensen til Solrød Kommune. 

Læs også Solrød udvider grønne områder i ny bydel

De tilmeldte mødtes på jævnlig basis de sidste 12 uger, hvor de har lavet alt fra træning til madlavning sammen - og vigtigst af alt har de skabt et hyggeligt fællesskab.

Undervejs har holdet haft besøg af forskellige fagpersoner - heriblandt en diabetessygeplejerske, en diætist, en fodterapeut og en ansat i medicinalindustrien, der har undervist deltagerne om blodsukkerapperater. 

Forløbet er netop afsluttet, og det blev fejret i stor stil med en overdådig julefrokost. Selvfølgelig tilberedt på bedste diabetesmanér.

Vi gør det igen

Verner Christensen har allerede arrangeret en ny støttegruppe, der starter i januar. Og her er der stadig åbent for tilmeldinger. 

- Det har været et fantastisk forløb med spændende temaer, sjov motion og godt fællesskab. Verner har været meget idérig i hans tilrettelæggelse af forløbet, forklarer Dorte Dantzer-Knudsen, der har været igennem det første forløb og giver sin varmeste anbefaling. 

Læs også Sundhedsplatform ramt af "prop": Sådan virker omtalt it-system

Ideén til støttegruppen kom ikke helt ud af den blå luft. 

Verner Christiensen har nemlig selv lidt af diabetes 2 i mange år. Hans læge anbefalede ham at tilslutte sig en støttegruppe,  og det blev et vendepunkt i Verner Christensens liv.

Sidan da har han været sund og rask, og nu har han fået lyst til at hjælpe andre diabetikere. 

Kontakt Verner Christense på mail: Vernerch@mail.dk, hvis du er interesseret i at deltage i næste forløb. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret