Solrød udvider grønne områder i ny bydel

Borgernes ønsker skal være i centrum, når arbejdet med et nyt grønt område i Havdrup Vest i Solrød Kommune skal udvikles.

Der er mange emner på tegnebrættet, når Solrød Kommune skal tage stilling til, hvad der skal være i et nyt grønt område ved en ny bydel.

Bydelen hedder Havdrup Vest, og i takt med, at bydelen skyder frem, ønsker kommunen at sikre et grønne område. Og her har det været vigtigt at tage borgerne med på råd.

- Det har været vigtigt for byrådet, at borgerne i området har været med i projektet helt fra starten af, og hele området kommer til at centrere sig om deres ønsker om et grønt og rekreativt område, der appellerer til børn, unge og ældre, siger borgmester Niels Hörup, Venstre, der ønsker at det nye grønne område skal definere bydelen Havdrup Vest. 

Byrådet i Solrød Kommune vedtog igår at bevilge knap en million kroner til projektet, der er prissat til omkring 2,6 millioner kroner.

Blandt borgernes input har der både lydt forslag om petanquebaner, legebakker og en lille æblelund.

Området kommer til at bestå af to gennemgående grønne kiler og en mindre lommepark, som vil appellere til både hyggeligt samvær ved bål- og grillpladser og til motion ved en 100 meter løbebane.

Samtidig omdannes områdets nuværende vandhul til en attraktiv sø med gode oversigtsforhold, hvor børnene kan kaste fiskenet i vandet.

De to grønne kiler forventes at stå færdige i sommeren 2018. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere