Dansk-svensk samarbejde skal give bedre togrejser over Sundet

Trafiksamarbejde mellem danske og svenske operatører skal forbedre kvaliteten for de togrejsende over Øresund.

​Bedre opfølgning på punktlighed, korrekte antal vogne, køretøjsvedligeholdelse og en langsigtet robust trafikplanlægning - over den svensk-danske grænse.

Det er målet med det nye togtrafiksamarbejde SÖT (Samarbete i ÖresundsTågtrafiken), mellem danske DSB, den svenske operatør Transdev, Öresundståg AB, Skånetrafiken og Banedanmark.

quote Behovet er tydeligt. Vi har jo mange bekymringer knyttet til grænse- og ID-kontrollerne, men også fra tidligere problemer med kvaliteten, og det bliver vi nød til at vi tage fat i. Det her er en måde at gøre det på.

Magnus Andersson, forretningsansvarlig for tog hos Skånetrafiken

Allerede i januar 2017 skal det udvidede samarbejde gå i gang, fortæller News Øresund.

- Det er et nyt initiativ fra DSB, som handler om at arbejde på en anden måde omkring opfølgningen på trafikkvaliteten. Det synes vi er vældig positivt. Nu har vi en opfølgning på kvaliteten på svensk side og en på dansk. Vi har brug for at styrke samarbejdet og arbejde sammen. Det er vigtigt og noget vi har efterlyst fra vores side, siger Magnus Andersson, forretningsansvarlig for tog hos Skånetrafiken, til News Øresund.

Samarbejdet kommer i første omgang til at være mellem operatørerne DSB og Transdev, som kører Øresundstogene på svensk side, men omfatter alle aktører som er involveret i togtrafikken over Sundet. 

Magnus Andersson fremhæver, at SÖT indebærer, at dem der arbejder med kvalitetsspørgsmålet i hverdagen, eksempelvis punktlighed og køretøjsvedligeholdelse, får støtte og bedre mulighed for at rejse spørgsmål på ledelsesniveau.

- Behovet er tydeligt. Vi har jo mange bekymringer knyttet til grænse- og ID-kontrollerne, men også fra tidligere problemer med kvaliteten, og det bliver vi nød til at vi tage fat i. Det her er en måde at gøre det på, siger han. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik