Kæmpefejl - han tog toget til Danmark

17-årig dreng fra Eritrea kom til at tage toget fra Sverige til Danmark - det skulle han ikke have gjort

Den 17-årige Robel Kidane fra Eritrea, som har søgt asyl i Sverige, kan nu blive tvunget til at begynde forfra på hele sin ansøgningsproces, fordi han ved en fejl kom op i et forkert tog og kørte til Danmark, skriver HD/Sydsvenskan. Og han er ikke den eneste, der er kommet galt afsted.

Da den unge eritreer skulle køre til Vellinge fra Osby den 11. august, indså han først, at han havde taget det forkerte tog, da han kom til Danmark.

Hans sagsbehandler, Thorild Hamfors, ringede til Migrationsverket for at fortælle om drengens fejltagelse for at få hjælp til at få ham tilbage til Sverige, hvor han har været siden august året før.

Men i stedet for at hjælpe blev drengen registreret som udrejst af landet, hvormed han har mistede sin bolig og på ny kan blive tvunget til at begynde forfra på sin asylansøgningsproces, oplyser Ritzau.

Drengen er - fordi han tog toget til Danmark - registreret som udrejst af Sverige - og det betyder, at han muligvis skal starte forfra med sin ansøgning. Og det skal han nu gøre fra Danmark, da han på grund af ID-kontrollen ikke frit kan rejse tilbage til Sverige.  Hans sagsbehandler i Sverige regner med, at drengen vil være strandet i de næste to måneder på vores side af Øresund, inden det lykkes at få ham retur. 

Og dermed bliver han fanget af ny svensk lovgivning. Han stod for at skulle søge om permanent opholdstilladelæse i Sverige - det kan han ikke længere, fordi han nu - hvis han kommer tilbage til Sverige - bliver opfattet som nyindrejst og dermed kun kan søge midlertidig ophodstilladelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere