Dan Rachlin i opråb efter invasion: De har fortjent karantæne

F.C. Københavns fejring af DM-guldet skulle for de fleste fans ikke have ført til andet end stor glæde og eufori, men for flere af tilskuerne blev fejringsstemningen afløst af utryghed.

En sky af konfetti, euforisk stemning og store flasker med sprøjtende alkohol.

Det er opskriften på en klassisk fejring af ethvert dansk mesterskab i fodbold, og det var også tilfældet i Parken søndag, da F.C. København for første gang i tre år vandt det danske mesterskab.

Glædesrusen blev dog for flere fans afløst af utryghed og ærgrelse, da op mod 200 fans ifølge Københavns Politi løb ind på grønsværen i Parken efter FCK’s hjemmebanesejr over Aab. 

Det til trods for en klar opfordring fra FCK til deres fans om at blive på tribunen.

Baneinvasionen ærgrer blandt andre den mangeårige FCK-fan, Dan Rachlin, der gik tidligt fra guldfejringen.

- Det gjorde mig ked af det til den fælles fejring, som det burde have været, siger Dan Rachlin til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg bliver ked af det på vegne af folk, der kommer i familiesammenhæng med små knægte og piger, der er til deres første fejring. De (børnene, red.) kan risikere at se noget, der ender med at minde om et masseslagsmål, siger Dan Rachlin og påpeger, at det er fuldstændig uacceptabelt af baneløberne.

I et opslag på Facebook skriver Dan Rachlin blandt andet om baneinvasionen, at den førte til utryghed.

Han er dog langt fra den eneste, der blev påvirket af baneinvasionen.

På Twitter har flere lagt videoer op og skrevet om deres oplevelse af baneinvasionen, hvor nogen skriver, at baneløberne ødelagde oplevelsen for deres børn.

(Artiklen fortsætter efter tweets.)

Decideret idiotisk

F.C. København skriver på deres egen Twitter-profil, at baneinvasionen vil få konsekvenser for de skyldige.

- Vi havde en forrygende dag i går, men den blev desværre også forstyrret af nogle få, der satte sig over de tusindvis, der festede i Parken ved at løbe på banen. Som vi havde gjort det meget klart inden kampen, så var det farligt og med risiko for store konsekvenser for klubben, skriver de på Twitter tilføjer:

- Vi arbejder nu med at identificere dem, der løb på banen, der kan se frem til karantæne og en afgift på 10.000 kroner i henhold til vores stadionreglement, skriver FCK.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra FCK, men i en SMS til TV 2 Lorry skriver kommunikationschef for Parken Sport og Entertainment følgende:

- Vi betegner det som decideret idiotisk, at nogle få løb på banen, skriver han.

Det har ligeledes heller ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra formanden for F.C. København Fan Club, Lars Thor Jensen, men i en SMS skriver han, at det var tåbeligt og at fanklubben tager afstand til baneinvasionen.

Vil fanklubben være med til at udpege de personer, der har været med til baneinvasionen?

- Det er som sådan ikke vores job, og jeg er sikker, at klubben via deres overvågningskameraer og kendskab til hvem, der var på stadion, er bedre egnet til det, skriver han i en SMS til TV 2 Lorry.

Håber på bøde og karantæne 

Baneinvasioner blandt fans er dog ikke et nyt fanfænomen. 

Flere klubber i England har på det seneste oplevet baneinvasioner i forbindelse med afgørende fodboldkampe, og da Brøndby I. F. blev danske mestre i fodbold sidste år, invaderede fans også banen.

Den mangeårige FCK-fan Dan Rachlin håber da også, at det vil få konsekvenser for baneløberne, der løb ind fra den såkaldte Sektion 12 i Parken.

- Jeg håber for det første, at de får karantæne. Det har de fortjent. Jeg håber også, at de får en bøde. Det har de også fortjent, siger Dan Rachlin og fortsætter:

Jeg håber, at Sektion 12 i samlet flok får styr på sine tropper til den nye sæson, siger Dan Rachlin til TV 2 Lorry.