Vilde scener i Parken: Tilskuere invaderede grønsværen trods advarsel

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at der hurtigt kom ro på situationen, og at Parkens eget personale håndterede den.

Med en 3-0-sejr over Aab sikrede FCK sig søndag aften DM-guldet for første gang i tre år.

Men selvom man skulle tro, at dramaet var forbi, da kampen blev fløjtet af, så var det ikke tilfældet.

Her valgte et større antal af tilskuere nemlig at løbe forbi kontrollører og ind på grønsværen i Parken.

Baneinvasionen fik straks Parkens øvrige tilskuere til at starte en pibekoncert ned mod de mange baneløbere.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at der hurtigt kom ro på situationen, og at Parkens eget personale håndterede den.

- Parkens personale og stewards fik det løst ret hurtigt. Vores indsatsfolk vurderer, at der var et par hundrede tilskuere, som er løbet ind på banen, siger Bjarke Dalsgaard, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi. 

Han fortæller videre, at politiet er blevet kaldt ud for at hjælpe med en enkelt fan. Hvorvidt vedkommende er tilbageholdt eller anholdt, er der endnu ingen melding om.

- Det er dejligt, at størstedelen af fansene overholdt reglerne, siger han.

Advarede om særligt fanfænomen

Med baneinversionen indskriver tilskuerne sig i en særlig tendens, der den seneste tid er begyndt at brede sig til til fodboldkampe i Europa

Allerede inden sæsonens sidste kampe havde tilskuertendensen fået hovedstadsklubben til at reagere. Her opfordrede man således tilskuere og fans til at undgå lignende scener.

- Det er vigtigt for os at gøre det klart, at klubben på det kraftigste advarer mod, at det sker i Parken på søndag, lød opfordringen forud for kampen på klubbens hjemmeside.

Advarslen blev bragt i kølvandet på flere baneinvasioner til fodboldkampe i Europa.

- Vi følger jo med i europæisk fodbold, hvor der flere gange på det seneste er opstået baneinvasioner, og derfor er vi nødt til at være opmærksomme på, at det også kan ske i København, forklarede Jes Mortensen, der er kommunikationschef i F.C. København, fredag til TV 2 Lorry:

- Det er ikke helt ufarligt for fans og spillere, når flere tusinde fans stormer fodboldbanen efter en fodboldkamp. Vi så det senest i torsdags til en Everton-kamp, hvor en træner ender i tumult.