Voldsomme scener inden københavner-derby – politiet massivt til stede

Der har været ballade forud for Superliga-opgøret mellem FCK og Brøndby.

Grupperinger fra det mere hardcore fanmiljø omkring fodboldklubberne F.C København og Brøndby har været involveret i flere slåskampe på Vesterbro i København.

Det bekræfter Københavns Politi overfor TV 2.

- Jeg kan bekræfte, at der har været flere episoder, hvor rivaliserende fraktioner har været i slåskampe med hinanden, siger vagtchef Henrik Svejstrup.

Politiet oplyser desuden, at grupperinger hurtigt løb fra stedet, når politiet ankom, og at de nu er spredte.

En række personer nåede alligevel ikke væk og blev sat i et såkaldt ”futtog” på fortovet.

Der er dog ikke foretaget nogen anholdelser i forbindelse med urolighederne, men personerne er blevet registreret i tilfælde af, at der skal foretages anholdelser på et senere tidspunkt.

Københavner-derby

Tidligere på dagen mødtes en større gruppe brøndbytilhængere til Enghave Plads, hvor de hurtigt blev mandsopdækket af politiet, der fulgte dem rundt.

Tilhængerne affyrede blandt andet romerlys, ligesom vidner fortæller til TV 2, at der blev affyret, hvad der lød som kanonslag eller lignende.

De rivaliserende københavnske fodboldklubber spiller i Telia Parken på Østerbro, men det er uvist, hvorfor brøndbytilhængerne er taget fra Vestegnen ind til byen, da de grundet de mange coronarestriktioner ikke er velkomne til aftenens opgør.

Aftenens kamp spilles klokken 18.00, hvor FCK kæmper for at holde AGF væk fra andenpladsen, mens Brøndby forsøger at fange selvsamme hold.

- Vi er selvfølgelig også til stede ved Parken og er klar til at håndtere situationen, hvis der skulle komme Brøndbyfans forbi, men jeg ved ikke, hvad deres planer er for nuværende, siger Henrik Svejstrup.