Sidst måtte de lukke portene - Kim Larsen skal igen spille i Tivoli

Tivoli har netop fået lov at hæve lydniveauet til årets Fredagsrock. Nu sætter de navne på kunstnerne.

Popidolet Christopher og norske A-ha er allerede på listen over musikere og bands, der lægger vejen forbi. Nu har Tivoli løftet sløret for en lang række andre kunstnere, der også skal spille på Plænen i 2018.

Plakaten tæller blandt andet flere generationers musikikon Kim Larsen, der i januar var nødt til at aflyse sin vinterturné med Kim Larsen & Kjukken, da han fik diagnosen prostatakræft.

Han har dog meldt ud, at han regner med at være klar til sommerturneen, hvor han altså kigger forbi den københavnske forlystelsespark.

Usædvanligt pres på Tivoli

Her spillede han også i 2016, og dengang skabte den velkendte danske kunstner et helt usædvanligt pres på den lige så kendte have.

Koncerten tiltrak så mange publikummer, at Tivoli valgte at lukke portene, allerede inden koncerten gik i gang.

33.000 personer var ifølge Tivoli inde i haven, mens mange skuffede koncertdeltagere strandede udenfor.

Hvordan vil I undgå, at der igen opstår kaos omkring Kim Larsens koncert?

- Sådan oplevede vi det ikke. Men det er korrekt, at vi lukkede portene i rettidig omhu. Det sker som altid i samarbejde med politi, og så har vi nogle meget dygtige og erfarne kontrollører. Selvfølgelig bemander vi efter forholdene. Det har vi mange års erfaring i, siger Tivolis pressechef, Torben Plank, til TV 2.

I samme åndedrag opfordrer han alle, der ønsker at se koncerten, til at komme i god tid.

- Altså ikke blot 20 minutter før koncertstart. Når vi oplever trængsel ved ind- og udgangene skyldes det ofte, at omkring 21.30 er der både mange, som går hjem efter en lang dag i haven, og så er der alle dem, der skal ind og se koncert. Derfor er det smart at komme i rigtig god tid, siger han.

Mere lyd i højtalerne

Uanset om man er til Kim Larsen eller foretrækker L.O.C, Marie Key eller Peter Sommer, der også lægger vejen forbi Tivoli, så bliver det nemmere at høre koncerten, hvis der er fyldt og man må stå langt bagud.

Tivoli har nemlig fået lov at skrue op for lyden efter flere år med kritik og kunstnere som blandt andet Dizzy Mizz Lizzy, der direkte har undgået at spille der på grund af et lavt lydniveau.

- Vi glæder os over de forbedrede lydforhold, som både vi, vores optrædende kunstnere og rigtigt mange af vores Fredagsrock-gæster har efterspurgt i noget tid. Den ekstra lydvolumen er virkelig en gave til de hundredtusindvis af musikfans, siger Nikolaj Koppel, underdirektør for kultur i den gamle have. 

Fredagsrock i Tivoli

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere