Politi slår til mod LTF-mistænkte i København

Politiet ledte tirsdag efter våben og kriminelle bandemedlemmer i København.

Tirsdag formiddag slog Københavns Politi til i en koordineret aktion mod en række adresser på primært Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

- Vi har ransaget 17 adresser og flere åbne områder. Det er en aktion, der var rettet mod det kriminelle bandemiljø, siger fungerende politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi til TV 2.

Blandt andet blev en lejlighed ved Frederikssundsvej mellem Nørrebro og Nordvest ransaget - ligesom legepladsen, børnenes cykelskur og et grønt område foran Tagensbo Skole blev afspærret og gennemsøgt med politihunde.

Naboer i området pegede gladeligt på steder, hvor der tidligere er blevet skudt - en enkelt kendte til to andre lejligheder, hvor banderelaterede personer skulle holde til. 

Ingen havde dog lyst til at stå frem med ansigt eller navn - en mand fortalte, at han allerede var blevet truet.

Pressede naboer

- Du aner ikke, hvad vi ser herude. Jeg tør ikke gå alene ud om aftenen længere, sagde en ældre dame, der bor nær en af de adresser, som politiet slog til imod.

- Vi ser så meget. Skyderier, hashhandel. De gør det helt åbent, lød det fra en far, der gik forbi med sin lille datter i hånden.

Aktionen rettede sig, ifølge politiet, ikke direkte mod gerningsmænd fra de seneste skyderier i hovedstaden - men mod den kriminalitet, som bandemedlemmer ellers er mistænkt for.

Medlemmer og personer tilknyttet LTF, Loyal To Familia - og personer fra bandegrupperingerne i Københavns Nordvestkvarter, som LTF ligger i konflikt med. 

Vold, narko, røveri

- Vi skulle have fat i en række personer for at sigte dem for blandt andet vold, berigelseskriminalitet og røveri. Et par stykker er også sigtet for handel med et mindre kvantum hash, siger Torben Svarrer.

Ifølge politiet vil ingen af de sigtede blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Dem der skulle afhøres, er afhørt på stedet, siger Torben Svarrer. 

398 visitationer

På grund af en tilspidset bandekonflikt, hvor der siden 12. juni er registreret 18 skyderier på åben gade i hovedstadsområdet, indførte Københavns Politi 20. juli en visitationszone, hvor politiet uden et konkret mistankegrundlag har ret til at visitere personer og køretøjer i området for blandt andet ulovlige knive og skydevåben.

- Siden 20. juli har vi foretaget 398 visitationer, siger Torben Svarrer.

Ingen skydevåben er fundet på de visiterede personer - men i samme periode har politiet fundet 13 skydevåben gemt i blandt andet kælderrum, på taget af et skur i Mjølnerparken og i en elevatorskakt.

- Visitationerne har sendt et signal til bandemedlemmerne, at de skal lade være med at gå rundt med våben – men det betyder også, at de for eksempel gemmer dem i grønne områder. Og så skal vi selvfølgelig også søge der, siger Torben Svarrer. 

Blev lagt i håndjern

Stort set alle de beboere, som stoppede op og talte med TV 2, var glade for politiets tilstedeværelse. Flere ønskede endnu flere uniformer på gaden.

- Men når de er væk, så kommer banderne jo frem igen. Oppe fra altanen kan vi tydeligt se, at de handler med hash. Store mængder, sagde en mand.

Mens manden, der var mål for en af ransagningerne nær Frederikssundsvej, følte sig forulempet.

- De smadrede døren klokken 10, mens jeg lå og sov sammen med konen. De lagde mig i håndjern, mens de var der. Jeg er lidt i chok, og de fandt jo ikke noget, sagde manden, der heller ikke vil have sit navn frem.

Fungerende Politiinspektør Torben Svarrer erkender, at det kan være en voldsom oplevelse at få politiet på uanmeldt besøg - men fastholder, at efterforskningen op til aktionen pegede på konkrete mistanker:

- Vi havde kendelser på, at vi kunne tillade os at ransage – og en kendelse får vi kun, når der er begrundet overfor en dommer, at der kan være noget at komme efter, siger Torben Svarrer. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

5-årig pige dræbt

Sygeplejerske troede ikke på, at femårig pige kunne reddes - forsøgte alligevel

5-årig dræbt

Lattergas får vigtig rolle i retssag om trafikdrab på femårig pige

Brand på bakken korsbæk

Brand på Bakken: Populær Matador-attraktion ramt

Vanvidsmotorcyklister

playVanvidsbilister kører 130 kilometer i timen tæt på børnefamilier i byen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere