Lufthavnsvagterne genoptager arbejdet

Onsdag var der lukket for alle rejsende, der skulle gennem sikkerhedskontrollen i Kastrup, efter sikkerhedsvagterne havde nedlagt arbejdet.

Sikkerhedsvagter genoptager arbejdet
Clock05. feb 2020, kl. 09:32
Det annonceres over højtaler, at strejken er slut Det er nu blevet annonceret i Københavns Lufthavn, at strejken er forbi. Køen er begyndt at bevæge sig hurtigere mod security og når ikke længere ud til metroen. Flere forlod tidligere lufthavnen, da de enten missede deres fly eller forsøgte at finde alternativer for at nå deres destination. Der vil gå flere timer, før der igen er normal drift i lufthavnen, og der vil fortsat være forsinkelser i lufthavnen.

Lufthavnsvagterne i Københavns Lufthavn i Kastrup har nedlagt arbejdet. Det oplyste Vagtfunktionærernes Fagforening til TV 2 kort før klokken otte onsdag morgen.

Ifølge Ulla Thygesen fra Vagtfunktionærernes Fagforening skyldes arbejdsnedlæggelsen, at man har fyret 12 ansatte på usagligt grundlag.

De ansatte havde alle mellem 20 til 30 års anciennitet. I stedet har lufthavnen valgt at ansatte nye vagter, på trods af at have oplyst, at der var arbejdsmangel, siger Ulla Thygesen.

TV 2 har kontakt til flere passagerer i Københavns Lufthavn. Én af dem er Tom Maxmølris. Ifølge ham er næsten alle gates lukket, mens folk står i kø.

- Vi står mange mennesker. Nogle med små urolige børn. Enkelte græder. Det er ikke en god situation. Mennesker med connecting flights er urolige, og vi andre ved ikke, om vi kommer afsted, siger han.

Køen fortsætter hele vejen ud af security

Fra Københavns Lufthavn fortæller Rikke Hemmingsen, at passagererne må væbne sig med tålmodighed, da køen fortsætter hele vejen ud af og hen til metroen.

- Der er massiv kø herude. Den er så lang, at folk står i kø for at komme ind til securityrummet. Der bliver fortalt over højtaleranlægget, at vagterne har nedlagt arbejdet, og at der vil være store forsinkelser.

 
 
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Ifølge TV 2s reporter, Sebastian Goos, nærmer køen sig nu metrostationen.

Det vides heller ikke, om arbejdsnedlæggelsen vil resultere i flyaflysninger.

Kenni Leth oplyser, at passagererne kan holde sig opdateres på lufthavnens hjemmeside.

 
 
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere