Høje smittetal: - Jeg tror, vi kommer til at lukke, siger borgmester

Ishøj Kommune topper listen over kommuner med det højeste incidenstal.

Ved et incidenstal på over 250, lukker man en kommune for at forhindre yderligere smittespredning. Og den grænse nærmer flere kommuner sig nu.

Ishøj Kommune topper listen over kommuner med det højeste incidenstal - altså antallet af smittede per 100.000 indbyggere. Det tal ligger nu på 191.

Tirsdag holder byrådet i Ishøj et ekstraordinært møde om situationen, og kommunen er klædt på til en nedlukning. De har jo prøvet det før, siger borgmesteren i Ishøj, Ole Bjørstorp (S):

- Jeg tror – set med dagens briller – at vi kommer til at lukke, men det håber jeg, at vi kan gøre noget ved.

I alt ni kommuner i hovedtadsområdet har lige nu det, der betegnes som "høj incidens" - det vil sige over 150. Se dem herunder:

Her er de kommuner, der er lukket ned eller i fare for at blive det

Baseret på "den testkorrigerede incidens", altså hvor mange nye smittede, der er opdaget per 100.000 indbyggere, når man tager højde for antallet af testede. 

KommuneIncidensStatus
Ishøj191Høj incidens, ikke nedlukket
Frederiksberg178Høj incidens, ikke nedlukket
Helsingør169Høj incidens, ikke nedlukket
Brøndby166Høj incidens, ikke nedlukket
Albertslund163Høj incidens, ikke nedlukket
Rødovre161Høj incidens, ikke nedlukket
København160Høj incidens, ikke nedlukket
Høje-Taastrup160Høj incidens, ikke nedlukket
Halsnæs156Høj incidens, ikke nedlukket

Ved smittetal, der overstiger grænsen, udløses en automatisk nedlukning i syv dage af blandt andet grundskoler, klubtilbud, uddannelsesinstitutioner, kulturaktiviteter samt lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Derudover kan de enkelte kommuner vælge at lukke forretninger og serveringssteder.

Hvis smittetallet er nedbragt efter syv dage, kan kommunen åbne igen.

Ishøjs borgmester har ikke besluttet, om en eventuel nedlukning også vil omfatte butikker og serveringssteder. Ole Bjørstorp opfordrer borgerne til at blive testet.

Hørsholm er den kommune, der senest har været lukket ned. Incidenstallet har dog ligget under 250 syv dage i træk, og nu genåbner kommunen.

Fra tirsdag kan kommunens skoler, kultur- og fritidsaktiviteter og de liberale erhverv genåbne, oplyser Hørsholm Kommune mandag.