Far og datter overmander tyv og forhindrer indbrud

En heltemodig indsats af Nadia W. Hessner og hendes far forhindrede et indbrud hos et ældre ægtepar i Nordsjælland.

- Jeg handlede per instinkt og tænkte slet ikke på faren.

Sådan siger 25-årige Nadia W. Hessner, der torsdag den 21. december var med til at overmande en indbrudstyv på fersk gerning sammen med sin 64-årige far i et villakvarter i Frederiksværk.

Til TV 2 har hun forklaret hændelsesforløbet og hendes gerninger.

- Jeg stod udenfor og røg en cigaret, og pludselig hørte jeg en rude smadre i nærheden. Jeg ringede derefter til min far, som også bor i kvarteret, så vi sammen kunne gå over og undersøge, hvad der var sket, siger Nadia W. Hessner. 

Hun lod sin nyfødte søn sove i stuen og nåede kun at tage babyalarmen med sig, inden hun forlod villaen.

Pacificerede indbrudstyven

Ovre ved naboen blev hun og faren mødt af en åbenstående hoveddør, der var blevet smadret og slået ind med en hammer. Nadia alarmerede politiet om indbruddet, mens faren gik om bag huset og overraskede indbrudstyven, der straks tog flugten ud af hoveddøren.

- Jeg stillede mig i vejen for tyven lige udenfor hoveddøren og gik ned i sumobryderstilling, så han ikke kunne skubbe mig væk. Jeg handlede per instinkt og tænkte slet ikke på faren. Det lykkedes mig at få skubbet ham ind i en væg, og derefter kom min far til, så vi sammen kunne få ham pacificeret med vold og magt, fortæller Nadia W. Hessner.

Manden beskriver hun som værende midt i 40'erne, almindelig af bygning og havde både kniv og hammer på sig, da han blev overfaldet af far og datter.

- Min far er heldigvis tidligere beredskabschef, så han kunne effektivt holde indbrudstyven i skak, siger Nadia W. Hessner.

Roser fra politiet 

I begyndelsen gjorde han ifølge Nadia W. Hessner stor modstand og råbte og skreg, men da indbrudstyven opdagede blod på hendes tøj, faldt han hurtigt til ro og gik efterfølgende frivilligt med politiet, da de dukkede op efter cirka 15 minutter. Det var dog i virkeligheden indbrudstyvens eget blod, og ikke Nadias W. Hessners, der var tale om.

Nadia og hendes far Torben Hessner har efterfølgende fået stor ros af det ældre ægtepar, der bor i huset og af Nordsjællands Politi. På Facebook skriver ordensmagten blandt andet:

- Ved vores ankomst var den formodede indbrudstyv dog faldet til ro, hvilket formentlig skyldes far og datters rolige og bestemte attitude. Vi kunne derfor nemt klaske et par håndjern på ham og eskortere ham til politistationen, hvor den stod på afhøring, fingeraftryk og så videre.

Julen er højtid for indbrud

Julen er som bekendt hjerternes fest, men højtiden er desværre også indbrudstyvenes fest.

De langfingrede har nemlig kronede dage i december måned, hvor danskerne holder fri, mens tyvene omvendt er på overarbejde.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik og Rigspolitiet var der 40 procent flere indbrud i 4. kvartal end gennemsnittet af de tre første kvartaler i perioden 2010-2016. 

Og i 2016 blev der begået 885 indbrud i Danmark alene i dagene fra den 20. til 27. december. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet ifølge en pressemeddelelse fra forsikringsselskabet Alka.

SÅDAN SIKRER DU DIG BEDST MOD INDBRUD

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere