Undgå indbrud i julen: "Lad være med at rydde op"

Antallet af indbrud stiger markant, når vi holder juleferie. Men det er muligt at reducere risikoen for ubudne gæster.

Hovedstads områdets indbrudstyve er ved at gøre klar til årets travleste tid.

Antallet af indbrud stiger altid voldsomt i årets sidste kvartal. Alene fra den 20.-26. december sidste år var der ifølge Rigspolitiet 760 indbrud på landsbasis i private hjem.

- Derfor er vigtigt at bruge de sidste uger op til jul på at sikre hjemmet mod ubudne gæster, siger Thomas Petersen, underdirektør i elinstallationsvirksomheden Peiter Olsen i Hillerød og medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det er dog værd at bemærke, at de 760 indbrud i juledagene i 2016 faktisk var et fald på cirka en tredjedel i forhold til året før og dermed første gang i fem år, at antallet nåede ned under 1000. 

- Det er naturligvis positivt, at det går i den retning, og boligejerne er nok generelt blevet mere bevidste om, hvor vigtigt det er både at holde øje med mistænkelig aktivitet i lokalområdet og om at sikre deres hjem. Men alligevel så ser vi stadig, at antallet af indbrud stiger markant i juledagene i forhold til resten af året. Derfor gælder det om fortsat at gøre, hvad man kan, for at holde tyvene fra døren, siger Thomas Petersen.

Vi sikrer for dårligt
Når man kigger på udviklingen, er der da heller ingen grund til at tro, at tyvene går på juleferie sammen med os andre, og mange hjem fremstår stadig nærmest som en åben invitation til de.

Mens fx virksomheder er blevet rigtig gode til at sikre sig mod indbrud, er der ifølge Thomas Petersen. stadig mange muligheder for at forbedre sikringen af de private hjem. Og det gælder ikke kun i forhold til alarmsystemer, for der er mange basale ting, som kan gøre en stor forskel. 

En professionelt udført alarm har den primære effekt, at tyven sandsynligvis kommer hurtigt ud af boligen igen. Men Det er helt andre ting, som sikrer, at tyven slet ikke kommer ind. Derfor bør en alarm ikke være den eneste sikring i et hjem.

Sådan sikrer du dig bedst mod indbrud

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere