Danmark i VM-finalen med endnu en verdensrekord

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen var hurtigere end det italienske hold.

For anden gang på bare én aften kunne det danske hold i 4.000-meters holdforfølgelsesløb konstatere, at de havde slået verdensrekorden. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

For anden gang på syv timer har det danske hold i 4000 meter holdforfølgelsesløb slået verdensrekorden ved VM i banecykling.

Efter at have kappet næsten halvandet sekund af den hidtidige rekord i det indledende løb, overgik den danske kvartet sig selv onsdag aften.

Med tiden 3 minutter og 46,203 sekunder klippede holdet yderligere godt tre tiendedele af et sekund af dets egen rekord, som altså blot var få timer gammel.

Læs også Danmark smadrer verdensrekord ved bane-VM

Kvartetten, der består af Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen, understregede dermed, hvorfor 4000 meterholdet hører til Danmarks største medaljehåb ved sommerens OL.

- Vi vidste godt, at banen var hurtig, og at vi ville køre nogle hurtige tider. Men vi havde ikke regnet med at stå med en verdensrekord. Og heller ikke have sat den tidligere i dag i kvalifikationen. Nu er vi rigtig stolte, men vi skal også komme videre nu, og så kan vi være glade og tilfredse, hvis vi også leverer i morgen (torsdag, red.), siger Rasmus Lund Pedersen til TV 2 SPORT.

Finalemodstander var markant langsommere

Den nye rekord blev sat i en drabelig duel med Italien om en plads i VM-finalen.

Italienerne satte Danmark under hårdt pres på den sidste kilometer og kom selv i mål i en tid, der var hurtigere end den verdensrekordtid, Danmark satte i indledende heat.

I slutfasen måtte Frederik Rodenberg Madsen mobilisere alle sine kræfter for at holde Italien på afstand, og det rakte akkurat til at sikre den danske sejr.

Læs også VM-eufori: Vi kan tage guld med hjem til hovedstadsområdet

I torsdagens finale skal Danmark op imod New Zealand, der skaffede sig adgang til guldduellen ved at besejre Frankrig. Newzealændernes tid var knap 1,3 sekunder langsommere end den danske.

Med finalebilletten er det danske hold sikker på at forbedre udbyttet fra sidste års VM, hvor det blev til en bronzemedalje. Finalen kan ses på TV 2 SPORT torsdag klokken 19.25.

Tidligere på dagen satte de fire danskere verdensrekord i VM-kvalifikationen. Den omgang kan du se i videoen herunder:

04:08 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik