Bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride anholdt i Istanbul

Annemette Vedel Augustesen, bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride, er her til eftermiddag blevet anholdt i Istanbul.

Foto: TV 2 Lorry

I samarbejde med tv2.dk

Politiet i Istanbul opløste tidligere i dag en demonstrationen ved at skyde med gummikugler mod paraden.

Overfor TV 2 oplyser det socialdemokratiske Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, at den anholdte dansker er bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride, Annemette Vedel Augustesen

Det er noget af det værste, jeg har oplevet - man kan ikke engang mødes frit og demonstrere. Og så anholdelsen af Annemette oveni.

Lars Aslan, MF, Soc.dem.

Annemette Vedel Augustesen var sammen med en gruppe fra Copenhagen Pride i Istanbul for at støtte op om paraden for homoseksuelles rettigheder i byen i forbindelse med den årlige Istanbul Pride.

Copenhagen Pride har i samarbejde med lokale pride-medlemmer sørget for, at der er advokater på den danske kvindes sag.

Der er  også en del tyrkere anholdt i Istanbul, da LGBT-samfundet i byen, på trods af forbud, forsøgte at gennemføre paraden.

Til TV 2 siger Lars Aslan Rasmussen:

Læs også Regnbuepladsen lever fremover op til sit navn

- Det er ekstremt ubehageligt med al det politi. Det er noget af det værste, jeg har oplevet - man kan ikke engang mødes frit og demonstrere. Og så anholdelsen af Annemette oveni - jeg tager det op i Folketinget, når jeg kommer tilbage til Danmark.

Kommunikationschef ved Copenhagen Pride, Thomas K. Rasmussen, bekræfter, at en dansk kvinde tilbageholdt i Istanbul i Tyrkiet.

- Hun er tilbageholdt af politiet i en politibus. Vi ved ikke præcis, hvad der sker, fordi de har taget hendes mobil, men vi har en advokat på sagen, siger Thomas K. Rasmussen, som selv befinder sig i Istanbul.

Opløst med gummikugler

Jeg tager det op i Folketinget, når jeg kommer tilbage til Danmark.

Lars Aslan, MF, Soc.dem.

I Tyrkiet kan man som anholdt blive tilbageholdt i 10 dage uden at blive sat for en dommer.

Sidst på eftermiddagen begyndte det tyrkiske politi at skyde med gummikugler mod paraden for at opløse den, rapporterer nyhedsbureauet AFP. 

Lars Aslan Rasmussen er blevet inviteret til Istanbul for at deltage i optoget.

Læs også Københavns Rådhus åbner Copenhagen Pride

Priden i Istanbul har 25 års jubilæum i år og demonstrationen for homoseksuelles rettigheder er blevet gjort forbudt i sidste øjeblik. Myndighedernes officielle begrundelse er, at de ikke kan garantere for deltagernes sikkerhed.

I 2016 blev demonstrationen også erklæret forbudt af myndighederne og dermed aflyst. Da demonstranterne besluttede at gå gennem byen alligevel, endte det i gadekampe mellem dem og det tyrkiske politi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik