Københavns Rådhus åbner Copenhagen Pride

Det er 20. gang, at Copenhagen Pride afholdes i København og derfor byder Københavns Rådhus til reception med de berømte rådhuspandekager.

Rådhushallen er pakket. Omkring 600 mennesker er stimlet sammen for at markere åbningen af årets Copenhagen Pride. Lars Henriksen er formand for Copenhagen Pride og står og tager imod de mange gæster.

- Jeg er superstolt af at vi kan stå her i dag og være borgerrepræsentationes gæster i så fine omgivelser, siger en rørt Lars Henriksen.

I rådhussalen står der rådhuspandekager linet op, farverige flag hænger ned fra balkonerne og flere hundrede gæster står samlet foran talerstolen.

Tommy Peteren er medlem af borgerrepræsentationen og var med til at starte Copenhagen Pride i 1996, da Danmarks hovedstæd var europæisk kulturby. Nu skal han holde åbningstale på Københavns Rådhus.

- Der er stor grund til at fejre priden, når den har udviklet sig så flot. År efter år har den fået københavnerne på gaden og fået dem til at bakkke op om det centrale, siger Tommy Petersen . Dengang var der en helt anden kultur over for LGTB-personer.

- Det var ok at være nedladende og bruge ordet bøsse som skældsord.  Her tyve år senere er lovgivningen med og kulturen har ændret sig markant.

Tyve år senere er der dog stadig behov for priden. Men den er gået fra at være  for få, til at nå et meget bredere publikum, mener Tommy Petersen.

Det er formanden for Copenhagen Pride enig i, men der er stadig behov for Copenhagen Pride.

 

Hør mere fra formanden for Copenhagen Pride, Lars Henriksen lige her.

 

- Der er masser af dagsordener i Danmark som stadig fortjener opmærksomhed, men kigger vi udenfor Danmarks grænser, så er der virkelig mange steder, hvor vi kan hjælpe med at få sat fokus på det her. Mange mennesker lever under horrible forhold, fordi de har en anden seksualitet eller kønsidentitet, siger Lars Henriksen.

Tommy Petersens tale er færdig, og klapsalverne hænger i det store rum. Nu er det tid til rådhuspandekager.

Copenhagen Pride kulminerer med optoget på lørdag, hvor 30.000 deltagere går gennem Københavns gader, mens det forventes at over 200.000 gæster vil møde op for at set det farverige optog.

Vi følger Copenhagen Pride tæt og du kan være med til at dele din oplevelse på www.tv2lorry.dk/del-din-pride

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere