Borgmester mister flertal i Stevns

En ny valggruppe er på vej i Stevns Kommune. Det betyder at V-borgmester Mogens Haugaard Nielsen mister sit flertal.

Længere tids splid i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune fører nu til, at der bliver dannet en ny valggruppe uden om borgmesteren. Den nye valggruppe får nyt flertal.

-Jeg kan bekræfte, at der er underskrevet og sendt en erklæring til borgmesteren om en aftale om en ny valggruppe 2. Andet end det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Steen S. Hansen, til TV ØST.

Den nye valggruppe kommer til at bestå af Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og løsgænger Bjarne Østergaard Rasmussen. Dermed får valggruppen flertallet med 11 ud af kommunalbestyrelsens 19 medlemmer.

quote Jeg kan bekræfte, at der er underskrevet og sendt en erklæring til borgmesteren om en aftale om en ny valggruppe 2.

Steen S. Hansen, gruppeformand for S i Stevns

Steen S. Hansen (S) vil dog ikke kommentere mere på sagen. Han fortæller, at der kommer en pressemeddelelse i løbet af weekenden, og at der vil blive holdt et pressemøde på onsdag klokken 17, hvor sløret vil blive løftet for den nye valggruppes planer.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) havde torsdag morgen ingen kommentarer til historien.

- Det kan jeg slet ikke kommentere lige nu. Jeg har ingen kommentarer til det, sagde han til TV Øst. 

Splid i kommunalbestyrelsen

Der har i den seneste tid været konflikter i byrådet i Stevns Kommune. Torsdag i sidste uge førte det til, at Dansk Folkeparti meldte ud, at de ikke længere havde tillid til borgmesteren. I DAGLBADET STEVNS skrev Dansk Folkeparti efter byrådsmødet:

- Dansk Folkeparti Stevns tilkendegiver hermed, at vi ikke længere er en del af flertalsgruppen. Tilliden er væk.

TV ØST har tidligere fortalt om splittelse i Venstre i Stevns Kommune. Årsagen til splittelsen var en uenighed om, hvorvidt Stevns Klint skulle fredes i kølvandet på UNESCOs udnævnelse af klinten til verdensarv.

quote Dansk Folkeparti Stevns tilkendegiver hermed, at vi ikke længere er en del af flertalsgruppen. Tilliden er væk.

I pressemeddelelse til DAGBLADET STEVNS

Fredningen af Stevns Klint blev vedtaget med et snævert flertal på 10-9. Forslaget gik kun igennem, fordi to daværende udvalgsformænd fra Venstre, Bjarne Østergaard Rasmussen og Flemming Petersen, valgte at stemme for fredningen, selvom det er imod partiets officielle politik.

Efterfølgende blev Bjarne Østergaard Rasmussen smidt ud af Venstre, mens Flemming Petersen selv valgte at trække sig fra partiet.

På et kampvalg i Venstre i Stevns Kommune i august blev den siddende borgmester Mogens Haugaard Nielsen valgt som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017. Han fik 116 stemmer, mens udfordreren Martin Steen Andersen fik 109 stemmer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lynetteholmen ny tegning

playOverborgmester om Lynetteholm: "Det er en fuldstændig normal demokratisk proces"

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere