Stevns: Medlem af Venstre-bestyrelse trækker sig

Bestyrelsens kandidat tabte kampvalg om, hvem der skal være Venstres spidskandidat til næste års kommunalvalg.

Foto: TV 2 Lorry

I Stevns Kommune er der nu udsigt til, at Venstres bestyrelse går på valg ved en ekstraordinær generalforsamling.

Det sker som en konsekvens af, at den tirsdag aften led nederlag i kampen om, hvem der skal være partiets spidskandidat til kommunalvalget næste år.

Ved et velbesøgt møde tirsdag aften lykkedes det lige akkurat den siddende Venstre-borgmester, Mogens Haugaard Nielsen, at vinde over den kandidat bestyrelsen havde opstillet, nemlig Martin Steen Andersen.

Og for i hvert fald et medlem af bestyrelsen, nemlig John Tange, betyder nederlaget at han helt trækker sig, fortæller han onsdag til TV 2 Lorry.

- Vi er jo blevet underkendt af medlemmerne. Og det er jo ikke bestyrelsens forening, det er medlemmernes, siger han om sin beslutning. 

Læs også Stevns-borgmester vandt kampvalg i Venstre

Bestyrelsen holder møde den 8. september, og her formoderJohn Tange, at det bliver besluttet at holde en ekstraordinær generalforsamling, hvor medlemmerne som minimum går på valg. Men hvor mange bestyrelsesmedlemmer, der vælger helt at trække sig, har John Tange ikke noget bud på. 

Det er længere tids splittelse i partiet, der første til kampvalget tirsdag. Et kampvalg, som borgmesteren vandt med 116 stemmer mod 109 til hans udfordrer. 

Splittelsen skyldes blandt andet uenighed om fredningen af Stevns Klint.

Læs også Stevns: Fortsat uro i Venstre

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik