Voldsomt udvidet grænsekontrol vil ramme lufthavn hårdt

Paskontrol af EU-borgere vil give længere køer i Københavns Lufthavn og koste 700 millioner kroner.

På grund af frygt, for at potentielle terrorister kan rejse frit inden for Schengen, bliver der fra 7. oktober indført paskontrol af alle, der rejser ind og ud af grænsesamarbejdet.

Det kommer til at skabe markante problemer og give store omkostninger for Københavns Lufthavn, der hvert år transporterer over 20 millioner passagerer.

- Københavns Lufthavn støtter naturligvis op om initiativet, der skal styrke de ydre grænser af hensyn til den indre sikkerhed.

- Politiets udvidede paskontrol kan i perioder frem til 2019 medføre øget ventetid for passagerne. I de mest travle perioder vil der være risiko for lange køer, længere transfertider samt risiko for mistede flyforbindelser for de rejsende og flere forsinkede flyafgange, skriver Københavns Lufthavn om nye pasregler for alle EU-borgere.

Derudover vil det blive en bekosteligt affære, der vil øge priserne, flyselskaberne betaler for at bruge lufthavnen.

- Københavns Lufthavn vil gøre alt, hvad der er muligt for at hjælpe passagerne frem til politiets paskontrol. Samtidig opfordrer vi til, at politiet med de nye regler tilføres de nødvendige ressourcer.

- De kommende byggerier vil være ganske komplicerede, da de skal gennemføres midt i områder med intensiv daglig drift. Det økonomiske estimat for tilbygningerne til politiets paskontrol er i størrelsesorden 700 millioner kroner frem til 2019. Det vil resultere i øgede lufthavnstakster for flyselskaberne i de kommende år, skriver lufthavnen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere