Pilotstrejke hos SAS udskydes endnu en gang

SAS og piloter forlænger forhandlinger om en ny overenskomstaftale frem til mandag klokken 12.

SAS og flyselskabets piloter er endnu ikke blevet enige om en ny overenskomst.

Derfor forlænger parterne deadline for forhandlingerne frem til mandag klokken 12. Det fremgår af SAS' hjemmeside.

Oprindeligt var deadline for forhandlingerne natten til onsdag i denne uge. Men i håb om at kunne finde en løsning blev deadline skubbet til natten til lørdag.

Heller ikke her lykkedes det at indgå en aftale, og derfor blev deadline skubbet til lørdag klokken 11.

Lørdag formiddag er parterne endnu ikke blevet enige, og derfor har de besluttet at udskyde deadline endnu en gang til mandag klokken 12.

På grund af de fortsatte forhandlinger mellem SAS og piloterne udskydes også den varslede pilotstrejke. Den omfatter cirka 1000 af SAS' piloter.

- SAS byder beslutningen om at udskyde deadline velkommen, da det fortsat er selskabets største ønske at nå en aftale og undgå en strejke, står der i meddelelsen fra SAS.

Kernen i konflikten mellem arbejdsgiver og lønmodtagere er, at piloterne er utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

Piloter i de to datterselskaber er ikke en del af strejkevarslet, og derfor vil SAS stadig have piloter til at flyve sine fly i tilfælde af en strejke.

En potentiel strejke blandt piloterne i SAS Scandinavia vil dog uanset betyde, at SAS bliver nødt til at aflyse eller udsætte en stor del af sine afgange.

Et sådant scenarie er bestemt ikke ønsketænkning for SAS, som står til at tabe op mod 70 millioner kroner om dagen i tilfælde af en strejke.

I forvejen kæmper SAS stærkt med sin økonomi, der har været sat på en hård prøve under coronapandemien.

Det er netop for at rette op på økonomien, at selskabet forsøger at få en ny og for selskabet mere fordelagtig aftale på plads med piloterne i SAS Scandinavia.

/ritzau/