Øresundsbroen udvider med mere grøn energi

Solcelleanlægget ved Øresundsbrons betalingsanlæg bliver udvidet til dobbelt størrelse. Det forventes at kunne dække 10 procent af broens elforbrug.

Energiforbruget på Øresundsbroen er siden 2001 blevet mere end halveret, og nu tager Øresundsbro Konsortiet endnu et skridt i en grøn retning.

Det solcelleanlæg, man etablerede ved betalingsanlægget i 2018, har siden indvielsen leveret strøm svarende til opvarmning af 100 villaer med varmepumpe, og nu skrues der op for solenergien.

Arealet fordobles nemlig, så anlægget fremover vil indeholde 3000 kvadratmeter solcellepaneler placeret ved togsporene og ved en vold ved betalingsanlægget.

Forventningen er, at man nu kan levere op til ti procent af broforbindelsens samlede elforbrug via egne solceller, og det giver god mening ifølge Christian Tolstrup, der er projektleder på Øresundsbron.

- Med en døgnåben forbindelse vil vores egenproducerede el fra solenergi altid komme i brug, så vi behøver ikke lagre overskud, men kan altid bruge det til lyset i tunnelen eller til at holde drifts- og trafiksystemerne kørende, siger han.

Han fortæller desuden, at man fortsat vil kigge på andre af Øresundsbrons områder for at undersøge, om der kan opsættes flere solcellepaneler.