Efter lav valgdeltagelse: Nu kan du stemme, når du går i biografen

Tårnby Kommune tager helt nye metoder i brug for at hæve valgdeltagelsen til kommunalvalget.

Mobile pop up-valgsteder skal i Tårnby Kommune være med til at hæve valgdeltagelsen til det kommende kommunalvalg.

Det gælder for eksempel i Kulturhuset Kastrup Bio, hvor biografgængere kan sætte deres kryds.

- Traditionelt set foregår et valg jo på valgdagen, men vi lever også i en tid, hvor folk efterspørger større fleksibilitet, og det kan vi være med til at sørge for ved at sprede muligheden for at stemme ud over flere forskellige steder, siger Allan S. Andersen (S), borgmester i Tårnby Kommune.

Stemmeprocenten i kommunen lå ved kommunalvalget i 2017 på 67,24 procent, hvilket var under det niveau, som den lå på ved kommunalvalget i 2013, hvor stemmeprocenten var 69,55 procent.

Stemmeprocenten ved valget i 2017 var på landsplan 70,8 procent, og dermed lå Tårnbys valgprocent således 3,56 procentpoint under landsgennemsnittet.

Derfor forsøger Tårnby Kommune nu ved hjælp af en række tiltag til at bidrage til at få stemmeprocenten øget.

Vil skabe synlighed

De nye tiltag består blandt andet af busreklamer, bannere over vejene, infostandere, som alle vil være med til at skabe synlighed om valget ved brug af kampagnelogoer fra Kommunernes Landsforenings landsdækkende ’Stem med’-kampagne.

Derudover etableres der altså en række pop-up valgsteder.

Derfor vil det i uge 43 være muligt at stemme på Tårnby Gymnasium, pensionistcentrene Solgården og Pilehave samt Kulturhuset Kastrup Bio.

Her vil medarbejdere fra kommunen rykke ud med mobile stemmebokse, så de unge på gymnasiet, de ældre i pensionistcentrene samt de lokale biografgængere kan sætte deres kryds i anderledes omgivelser.

Og borgmester Allan S. Andersen håber, at Tårnby kan hæve stemmeprocenten i forhold til det seneste kommunalvalg.

- Som kommune har vi en stor interesse i, at så mange som muligt stemmer til kommunalvalget. For jo flere der stemmer, jo flere er med til at påvirke hvilken retning, kommunen skal bevæge sig i, og det er med til at styrke engagementet hos vores borgere, siger Allan S. Andersen.

Fakta: Her kan stemmes inden valgdagen i Tårnby Kommune