Stevns' borgmester vil lytte mere til borgerne de næste fire år

De næste fire år skal Anette Mortensen styre Stevns. TV 2 Lorry har bedt hende om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

For seks måneder siden stod det ikke skrevet noget sted, at jeg skulle være borgmester i Stevns Kommune.

Flere omveje og vælgernes tillid ville det anderledes, og jeg er både stolt og beæret over nu at skulle stå i spidsen for Stevns i de næste fire år.

quote Som ny borgmester har jeg sat øverst på min dagsorden at få en større indsigt i den kommune, jeg står i spidsen for. Det gør jeg bedst ved at lytte.

Anette Mortensen, borgmester i Stevns, Venstre

Vi har en spændende periode foran os, og en af de første opgaver er at løbe den nye kommunalbestyrelse i gang, hvor 8 ud af 19 medlemmer er nye. Nogle af de nyvalgte er med for første gang, mens andre har været med tidligere, og det giver en ny dynamik og nye perspektiver på det politiske arbejde, som jeg glæder mig meget til.

Mere dialog med borgerne

Som ny borgmester har jeg sat øverst på min dagsorden at få en større indsigt i den kommune, jeg står i spidsen for. Det gør jeg bedst ved at lytte; ikke mindst til borgerne, som jo er de allernærmeste til at mærke effekten af de beslutninger, vi tager som politikere. Og det uanset om det handler om pasning af de mindste, omsorg for de ældste, vores veje og stier.

I første omgang har jeg sat tid af en torsdag om måneden i et halvt år, og herefter ser vi på, hvordan behovet er.

Udover nye indsigter, håber jeg på, at mit initiativ medvirker til at skabe en mere imødekommende kommune, hvor borgerne føler sig inddraget, set og hørt. 

Forbindelse fra Stevns til motorvejen

Stevns Kommune er en pendlerkommune, og mange af vores borgere er dybt afhængige af et velfungerende vejnet til og fra arbejde.

Det har vi ikke i dag, og derfor har det høj prioritet, at vi inden for denne periode har en nøglefærdig plan for en ny statsvej, som skal forbinde Stevns og motorvejen mod København.

I øjeblikket er der en forundersøgelse i gang, som vi forhåbentlig kender resultatet af her i 2018, og herefter forestår arbejdet at få kollegerne på Christiansborgs tilslutning til projektet.

UNESCO Verdensarv

I 2014 blev Stevns Klint udpeget som UNESCO Verdensarv, og det er et ansvar, som forpligter. Ikke bare for os selv, men for alle, da Stevns Klint som verdensarv har ’universel betydning for hele menneskeheden’.

Derfor arbejder vi målrettet på at etablere et besøgscenter i verdensklasse, som kan leve op til den værdi, Stevns Klint har. Lige nu er vi i en positiv dialog med flere fonde, og mit håb er, at vi inden udgangen af denne periode har taget første spadestik til det nye besøgscenter.

Erhverv og Turisme

Vi har i den nye kommunalbestyrelse givet erhvervslivet og turismen sit eget politiske udvalg.

Erhvervslivet skal i højere grad opleve kommunen som en aktiv medspiller i den vækst og udvikling, vi som kommune også er afhængige af.

Turisme er en væsentlig del af det lokale erhvervsliv, og som verdensarvsområde er vi opsatte på at give de mange turister, som besøger os hvert år en god oplevelse. Målet er at fortsætte den positive vækst og udvikling, som allerede er i gang. 

Mange flere planer

I denne klumme har jeg blot taget et lille udpluk med af de opgaver, som er særlige for Stevns, men kunne have taget mange flere med. F.eks. vores kontinuerlige fokus på en sund økonomi, tryghed i ældreomsorgen, og vores indsatser for at få flere unge i gang med uddannelse og job for nu at nævne nogle få af dem.

Vi har et stort fokus på alle de borgernære områder, som skal skabe rammen for en kommune, der er attraktiv at bo og leve i, og det kan vi kun gøre ved også at være en attraktiv arbejdsplads med en høj grad at tillid mellem det politiske niveau, ledelse og medarbejdere.

Ovenstående er en klumme skrevet af borgmester i Stevns, Anette Mortensen, Venstre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere