iPads skal få ældre i hjemmeplejen i bedre fysisk form

Stevns Kommune sætter et nyt tiltag i søen, hvor ældre i hjemmeplejen kan gennemgå et individuelt træningsprogram i hjemmet via en iPad.

Fremover kan hjemmehjælpere i Stevns Kommune tilføje jobtitlen personlig træner til deres cv’er.

Som led i et nyt tiltag skal de nemlig tilbyde kommunens ældre træning i hjemmet.

Og det skal foregå via en iPad.

Efter positive erfaringer fra en forsøgsordning sidste år har Stevns Kommune valgt at give kommunens ældre i hjemmeplejen muligheden for at kunne tilvælge et træningsprogram i eget hjem, hvor de to gange om ugen dyrker motion ud fra et individuelt tilrettelagt program ved at efterligne øvelser, som vises i videoer på en iPad.

Målet er, at det skal øge de ældre fysiske styrke, selvstændighed og i sidste ende deres livskvalitet.

- Jeg tror på, at vi alle skal holde os fysisk i gang gennem hele livet, og dette er endnu et tilbud, som jeg håber mange vil få glæde af. Jeg ønsker god træning til alle, siger Henning Urban Dam Nielsen fra Socialdemokratiet, som er formand for Social og Sundhed i Stevns Kommune.

Træningen foregår sammen med de social- og sundhedshjælpere, der vanligt kommer i hjemmet hos de ældre. Ved hjælp af et digitalt program kan sosu’erne teste de ældres fysiske form og evner, og ud fra dette udarbejder de et personligt program med træningsfilm med øvelser, som den ældre skal udføre to gange ugentligt i 12 uger.

- Vi glæder os i hjemmeplejen rigtigt meget til at få den digitale platform i drift, da det har været en stor succes med vores pilotprojekt. Både medarbejdere og borgere har taget godt imod træningen og mange giver udtryk for at have fået stort udbytte af træningen, siger Tine Gylling, leder af hjemmeplejen, i en pressemeddelelse.

For at ruste medarbejderne i hjemmeplejen til den nye opgave, har de modtaget undervisning i brug af det nye træningsprogram og udførelsen af de forskellige øvelser.

Stevns kommune regner med, at omkring 130 hjemmehjælpsmodtagere vil få tilbuddet om træning i løbet af 2019.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere