Kommune tester motionsform til ældre: Cykl gennem Dyrehaven fra din lænestol

Ældre borgere i Gladsaxe Kommune kan cykle gennem naturen fra deres dagligstues lune med videocyckling - et nyt tiltag, der skal få ældre til at motionere mere.

En smart trainer møder en sofacykel.

Resultatet er motionssystemet 4Mvideo, som iværksættere fra DTU i Lyngby har udviklet, og som Gladsaxe Kommune det seneste stykke tid har afprøvet på en gruppe ældre i kommunen.

Systemet, hvor man fra en behagelig stol træder i pedaler, der koblet til en skærm i takt med pedalernes souplesse viser fremdrift i et landskab, har vist sig at være en yderst populær motionsform.

Kommunens gråhårede borgere har nemlig taget godt imod tiltaget, fortæller Anne Skjoldan, chef for velfærdsteknologisk enhed i Gladsaxe Kommune.

- Videocykling viste sig populært, og for flere blev det en daglig rutine at tage sig en 5. km videocykeltur. Det har været et plus for flere af testbrugerne, og vi synes, at det giver nogle spændende muligheder for borgerne, siger hun.

Chefen har sågar selv afprøvet systemet. Det er hun nu blevet bidt af.

- Jeg går til stolegymnastik hver uge, og skal helst ud af huset hver dag. Men jeg besluttede mig for at prøve, og blev hurtigt bidt af det. Nu dyrker jeg stolegymnastik ude og videocykler hjemme, fortæller en af testpersonerne, men en anden fortæller, at det er godt for godt for nattesøvnen, fordi det giver mindre uro i benene om natten, når vedkommende har taget en cykeltur før sengetid.

Systemet er udviklet af tre iværksættere med base i DTU's Science Park i Lyngby. Når motionscyklen er koblet til en videoenhed, kan man vælge et landskab, man vil cykle rundt i. Eksempelvis kan man vælge en tur rundt om Bagsværd Sø, Zoologisk Have eller Dyrehaven.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere