Stor succes: Sundhedsplejersken kigger forbi børnefamilier

Solrød kommune har succes med at tilbyde forældre med børn på tre et halvt år besøg af kommunens sundhedsplejeske. Forældrene melder positivt tilbage.

Foto: Søren Bidstrup

Solrød Kommune har siden 2016 tilbudt alle familier med et barn på ca. 3,5 år et hjemmebesøg af familiens sundhedsplejerske der under besøget kan rådgive om alt det, der fylder i familiernes hverdag.

Vi oplever, at vi gør en forskel ved at aflægge disse besøg.

Anne-Mette Petersen, sundhedsplejerske

- Vi oplever at have en god snak med forældrene ud fra deres ønsker og behov, samtidig med at vi fagligt vurderer barnets fysiske, psykiske og sproglige udvikling, samt støtter forældrene omkring barnets opdragelse, renlighed, søvn og kost, siger sundhedsplejersker Anne-Mette Petersen. 

Læs også Gentofte-idé bredes ud: Handicappede får personale med på ferie

En evaluering blandt forældrene viser, at forældrene har stort udbytte af snakken med sundhedsplejersken. De fortæller, at de er trygge ved at åbne sig op under besøgene. 

- Det er et fantastisk besøg at komme i som sundhedsplejerske. Vi oplever, at vi gør en forskel ved at aflægge disse besøg i forhold til tidlig forebyggelse og sundhedsfremme. Vi får en rigtig god snak med forældrene om mange relevante emner, som for familien fylder i hverdagen, siger  sundhedsplejerske Anne-Mette Petersen.

Læs også Fædregrupper i Gladsaxe: Flere kommuner støtter nybagte fædre

- Forældrene har følt, at de har fået rigtig meget ud af besøget, da sundhedsplejersken tager udgangspunkt i de udfordringer, familierne oplever i en travl hverdag med børn. Ligeledes fortæller forældrene, at det har været rigtig godt med en drøftelse om deres barns sundhed og trivsel, og om de udfordringer familier kan opleve. Forældrene har følt sig hørt, set og forstået, siger hun. 

Læs også Besøgsbabyer spreder liv og glæde på københavnske plejehjem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik