Stor succes: Sundhedsplejersken kigger forbi børnefamilier

Solrød kommune har succes med at tilbyde forældre med børn på tre et halvt år besøg af kommunens sundhedsplejeske. Forældrene melder positivt tilbage.

Solrød Kommune har siden 2016 tilbudt alle familier med et barn på ca. 3,5 år et hjemmebesøg af familiens sundhedsplejerske der under besøget kan rådgive om alt det, der fylder i familiernes hverdag.

quote Vi oplever, at vi gør en forskel ved at aflægge disse besøg.

Anne-Mette Petersen, sundhedsplejerske

- Vi oplever at have en god snak med forældrene ud fra deres ønsker og behov, samtidig med at vi fagligt vurderer barnets fysiske, psykiske og sproglige udvikling, samt støtter forældrene omkring barnets opdragelse, renlighed, søvn og kost, siger sundhedsplejersker Anne-Mette Petersen. 

En evaluering blandt forældrene viser, at forældrene har stort udbytte af snakken med sundhedsplejersken. De fortæller, at de er trygge ved at åbne sig op under besøgene. 

- Det er et fantastisk besøg at komme i som sundhedsplejerske. Vi oplever, at vi gør en forskel ved at aflægge disse besøg i forhold til tidlig forebyggelse og sundhedsfremme. Vi får en rigtig god snak med forældrene om mange relevante emner, som for familien fylder i hverdagen, siger  sundhedsplejerske Anne-Mette Petersen.

- Forældrene har følt, at de har fået rigtig meget ud af besøget, da sundhedsplejersken tager udgangspunkt i de udfordringer, familierne oplever i en travl hverdag med børn. Ligeledes fortæller forældrene, at det har været rigtig godt med en drøftelse om deres barns sundhed og trivsel, og om de udfordringer familier kan opleve. Forældrene har følt sig hørt, set og forstået, siger hun. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Brystkræft

playOp til 58 dages svartid: Coronaen har givet store forsinkelser på brystkræftscreeninger

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere