Besøgsbabyer spreder liv og glæde på københavnske plejehjem

I Københavns Kommune vil nybagte forældre fremover blive spurgt, om poden må blive besøgsbaby på et københavnsk plejehjem. Det skal skabe liv og babypludren.

Kunne I tænke jer at komme på besøg på et plejehjem?

Sådan vil sundhedsplejersken fremover spørge, når hun besøger nybagte forældre i København. Det skyldes et nyt initiativ fra kommunens Sundheds- og Omsorgsforvaltning, der har indført en ny besøgsordning for babyer, der skal skabe liv på plejehjemmene.

På byens plejehjem skal de ældre have et friskt pust - og pustet skal komme fra børn.

Babyer er nemlig noget af det mest livsbrkæftende, der findes, lyder det fra Københavns Kommune. Her oplever man, at babybesøg vækker stor glæde blandt de ældre, der sidder på plejehjem i kommunen.

Derfor har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen valgt at etablere en ordning, hvor forældre kan komme på besøg på en af kommunens mange plejehjem.

- For de ældre er det noget af det mest livsbekræftende, når der kommer børn på besøg. Vi har allerede gode erfaringer med lokale samarbejder mellem plejehjem og daginstitutioner eller folkeskoler, og jeg er sikker på, at det bliver en succes, når de yngste borgere nu også kommer på plejehjemsbesøg, siger Københavns Sundheds- og Omsorgsborgmester, Ninna Thomsen.

Når sundhedsplejersken kommer på besøg hos Københavns nybagte forældre, vil forældrene derfor modtage en invitation til at besøge et af de plejehjem, der har tilmeldt sig besøgsbabyordningen.

På plejehjemmet Slottet bor der 110 beboere, hvoraf størstedelen er demente. Før i tiden var det primært op til undulaten Bølle at holde de ældre med selskab. Men siden besøgsordningen trådte i kraft denne sommer, har beboerne levet i en sand babyrus en time om ugen.

- Det giver mig megen glæde at se det bånd, som Camille stille og roligt får med de ældre, siger Mai, der er med i besøgsordningen med datteren Camille.

Vil du og dit barn være med i besøgsordningen, kan du besøge Københavns Kommunes hjemmeside, hvor du kan se, hvilke plejehjem der er med i ordningen, og hvem du skal kontakte.

Indtil videre er ti plejehjem tilmeldt den københavnske ordning, som Københavns Kommune håber bliver succesfuld.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere