Politiet mangler gerningsmænd i flere af årets drabssager

Næsten 50 mennesker er blevet dræbt i 2016. I flere banderelaterede sager er gerningsmanden på fri fod.

Emilie Meng og Louise Borglit er blot to ud af 49 mennesker, der blev dræbt i 2016. De to sager er en del af årets drabsstatistik, hvoraf flere drab betegnes som banderelateret.

I mindst fem sager er der tale om banderelaterede drab. Det gælder blandt andet en 23-årig mand, der blev skuddræbt på Frederiksberg 16. juni, og en 30-årig mand, der blev ramt af skud på Østerbro i oktober. 

Læs også Minder om henrettelse: 30-årig mand skuddræbt på Østerbro

Foruden de nævnte drab blev et 25-årigt medlem af Satudarah slået ihjel i september, og en 21-årig mand døde i bandekonflikten, da han blev ramt af skud i Emdrup i oktober.

Læs også Politiet om makabert rockerdrab: Har du set bil og kufferter?

I tre af bandesagerne er gerningsmændene fortsat på fri fod. Torben Svarrer, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi, forklarer, at politiet bruger lang tid på at efterforske sagerne, der handler om bandemiljøet.

- Vi er afhængige af tekniske spor i sådan nogle sager her, for dem inde i miljøet fortæller ikke noget, siger han til Ritzau og tilføjer:

- Hvad efterforskningen i sagerne indebærer, kan jeg ikke komme ind på. Det er en langstrakt efterforskning, og sagerne er kun et par måneder gamle. 

I flere danske byer har politiet blandt andet oprettet visitationszoner, lukket klubhuse og øget patruljeringen for at bekæmpe bandekriminalitet.

Læs også Satudarahs klubhus grundigt gennemsøgt efter lukning

Foruden tre bandedrab med manglende gerningsmand mangler politiet også at bure gerningsmanden inde i enkelte andre sager.

Politiet har eksempelvis ingen sigtede i sagen om Louise Borglit, der blev stukket ihjel i oktober i Elverparken i Herlev. Den 32-årige Louise var gravid i syvende måned, da hun blev dræbt den 4. november. Hendes ufødte barn er blevet kendt som 'Lille P'.

Frømænd fra forsvaret leder med metaldetektorer efter gerningsvåbnet efter drabet på Louise Borglit i Elverparken i Herlev.  Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Læs også Smukt fakkeltog for dræbte Louise: 'Herlev passer på Herlev'

Heller ikke i sagen om den 17-årig Emilie Meng har politiet sigtet nogen. Hun forsvandt i Korsør efter en bytur 10. juli, men der skulle gå næsten et halvt år, før hendes lig juleaftensdag blev fundet.

Liget blev fundet klokken 15.39 juleaftensdag i et vandhul ved Regnemarks bakke, der ligger i nærheden af Borup mellem Køge og Ringsted.

Læs også Den forsvundne Emilie Meng fundet død i Borup

Ifølge Ritzau betegnes tre af de 49 drabssager i 2016 som vold med døden til følge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik