Kim Wall hyldet af skånske journalister

Den svenske journalist, der omkom på Peter Madsens ubåd, er blevet mindet med en pris af sine kolleger

Kim Walls journalistvenner har samlet optagelser sammen af deres veninde for at fortælle hendes historie. Foto: Screendump / Adam Perez/Kim Wall Memorial Fund

Hun blev kun 30 år - men alligevel formåede hun at efterlade sig journalistiske spor, og det blev hun hyldet for af den skånske journalistklub, Publicistklubben Södra, da den holdt sin årlige generalforsamling i går.

Hvert år uddeler klubben et stipendium på 10.000 kroner - og pengene i år går altså til afdøde Kim Wall. Hendes forældre mødte op for at modtage prisen. Det skriver den svenske avis Kvällsposten.

-Vi er taknemmelige for, at Publicistklubben Södra vil ære Kims minde og dermed også støtte Kim Wall Memorial Fund. Fonden kommer til at give stipendier til unge kvindelige journalister, som arbejder i hendes ånd, lød det fra de rørte forældre, da de modtog prisen fra Kim Walls svenske kolleger.

Læs også Indsamling for Kim Wall når imponerende tal

I motivationen for, at Kim Wall skulle have årets pris fremgår det, at den går til Kim Wall på grund af hendes nysgerrige selvstændighed og mod. "Hun var en skånsk journalist i verdensklasse med et enestående talent for at finde fortællinger og menneskeskæbner, som afspejler vores globaliserede tid", hed det.

Kim Wall mistede livet, da hun i august sidste år stævnede ud på sejlads sammen med ubådskaptajn Peter Madsen. Hun vendte aldrig tlbage, og ubåden sank. I disse dage foregår retssagen, der har global opmærksomhed, mod Peter Madsen, der er tiltalt for at have dræbt den unge kvindelige journalist. Dommen i sagen ventes senere denne måned.

Læs også Københavnsk journalist får stipendie fra Kim Walls Mindefond

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik