Indsamling for Kim Wall når imponerende tal

Det strømmer ind med donationer til The Kim Wall Memorial Fund, som nu er halvvejs fra målet.

Det fik stor opmærksomhed i medier verden over, da den svenske journalist Kim Wall forsvandt, efter at være gået ombord på ubåden Nautilus. Hele verden fulgte sagen tæt og sympatien strømmede ind, da Kim Wall blev bekræftet død.

Blandt andet arrangerede en lokal ildsjæl i Ishøj et fakkeltog for at støtte den svenske journalists familie og venner. 

Læs også Fakkeltog for Kim Wall: "Vil vise respekt for familien"

Og støtten vælter stadigvæk ind. Indsamlingen, som Kim Walls familie og venner har oprettet til minde om hende, er i skrivende stund nået op på $51.250 - svarende til mere end 320.000 kroner. Det er lige over halvvejs til målet på $100.000.

Siden indsamlingen for Kim Wall Memorial Fund blev oprettet for godt to uger siden, har 682 personer fra hele verden været inde og give et bidrag. 

Beløbene spænder fra nogle få kroner til flere tusind kroner. 

05:58

The Kim Wall Memorial Fund har lavet en mindevideo for den svenske journalist.  Foto: Screendump / Adam Perez/Kim Wall Memorial Fund

Luk video

Pengene går til kvindelige journalister

Det er Kim Walls familie og venner, der har startet indsamlingen for at ære hendes minde, og pengene går til The International Women’s Media Foundation, som er en organisation, der støtter kvindelige journalister.

- Kim ville have ønsket sig, at flere kvinder kommer ud i verden, skriver familien på indsamlingssiden.

- Legatet skal finansiere, at en kvindelig journalist kan dække subkulturer, bredt defineret, og det, Kim ofte kaldte 'oprørets understrømme'. 

Læs også Anita modtog takkemail fra Kim Walls familie: "Jeg tudbrølede"

Den mystiske ubådssag

Kim Wall forsvandt den 10. august, efter hun gik ombord på Peter Madsens ubåd. Ti dage efter fandt politiet en kvindetorso, som de bekræftede var Kim Wall. Politiet arbejder ud fra en teori om, at Peter Madsen har dræbt Kim Wall, og har beskrevet, at der er tegn på, at liget er blevet bevidst parteret.

Peter Madsen har selv forklaret i retten, at Kim Wall fik ubådslågen i hovedet, og at han derefter begravede hende til søs. Han nægter at have parteret liget. 

Tidslinje over ubåds-sagen. Foto: TV2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik