Tine blev mor næsten 10 år før gennemsnittet: ”Man får noget, der giver ens liv mening”

Tine René Marchall er gift og mor til to. Og så er hun kun 24 år. Dermed går hun stik i mod den generelle tendens, at vi bliver ældre og ældre, når vi får børn.

- Var det en svupser?

Det er en af de fordomme, som Tine René Marchall bliver mødt med, når hun fortæller, at hun fik sit første barn som 22-årig. Men nej, det var fuldstændig planlagt, da hun sammen med sin mand Jack blev forælder til datteren Alma. Siden er også sønnen Oskar Bendt kommet til, og hun er nu som 24-årig mor til to.

quote Jeg tror bare, at Jack og jeg var nået til et punkt, hvor vi måske synes, vi var klar til det i vores forhold

Tine René Marchall

- Jeg tror bare, at Jack og jeg var nået til et punkt, hvor vi måske syntes, vi var klar til det i vores forhold. Vi havde været sammen i et par år. Vi har jo kendt hinanden helt tilbage siden nulte klasse og har gået i skole sammen, så jeg tror bare, det var helt naturligt for os, at vi var klar til det step, forklarer Tine René Marchall.

Hun blev dermed mor i de år, hvor hendes krop biologisk set var mest frugtbar. Tendensen de sidste mange år har ellers været, at kvinder først bliver mødre, når de i gennemsnit er omkring de 30 år.

Mens næsten fire ud af ti børn i 1979 blev født af en mor under 25 år, ser tallet noget anderledes ud i dag. Sidste år blev kun omkring 1 ud af ti børn født af en mor under 25 år.

Serie: Ungdom før unger

Tine René Marchall og hendes mand har hjælpen når, da de har købt et hus sammen med Tines forældre.
Tine René Marchall og hendes mand har hjælpen når, da de har købt et hus sammen med Tines forældre.


Hverdagspuslespil 

Tine René Marchall og hendes mand er netop flyttet til Skalstrup nær Roskilde i et hus, de deler med Tines forældre, som også selv fik børn, inden de var fyldt 25 år.

Tine René Marchall har nok at jonglere med, da hun ud over at være småbørnsmor også læser psykologi på universitetet.
Tine René Marchall har nok at jonglere med, da hun ud over at være småbørnsmor også læser psykologi på universitetet.

Kalenderen er fyldt godt op for Tine René Marchall, der ud over at være småbørnsmor også læser til psykolog, og det kan give noget kalendergymnastik, når man samtidig også bare er en ung kvinde i starten af tyverne:

- En af udfordringerne, jeg har i forhold til at være ung forælder, er, at der er nogle sociale roller, man gerne vil leve op til. Man har sin forældrerolle, man gerne vil være god til, og man har sit sociale liv og sine venner, fritidsjobs og skønhedsidealer. Det, tror jeg, er nogle af de ting, vi gerne vil leve op til.  

Livet fik mening

Men selvom det kan være hårdt at skulle leve op til sine egne og andres forventninger, har Tine René Marchall ikke et øjeblik fortrudt, at hun satte nyt liv i verden, mens hun stadig selv var ung: 

- Det bedste er helt klart, at man får noget, der giver ens liv mening. Det har været enormt meningsgivende at få børn så ung. Man får noget at bruge sit liv og sin tid på. 

I indslaget her kan du se hele historien om Tine René Marchall og hendes aktive valg om at blive ung mor. Du kan også se, hvad hun siger til at blive konfronteret med en række fordomme fra gymnasieelever.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere