Spejderleder i chok: Unge spejderes spritnye shelter brændt ned

I Jyllinge har en flok unge spejdere brugt tid og kræfter på at bygge et shelter. Men nu er det brændt ned.

Der har været brænd i spejderes shelter, hvor de ellers plejer at holde en masse arrangementer sammen. Foto: Lene Bekko Larsen

Et shelter i Jyllinge har dannet ramme for oplevelser, frirum og et indblik i naturen for de lokale unge spejdere.

Spejderne, der bliver kaldt de blå spejdere, byggede selv shelteret for to år siden, og de har siden brugt det til at sove i og haft kollektive uger, hvor de flyttede ind i det og klarede sig uden voksenhjælp.  

Men sidste weekend blev brandvæsnet tilkaldt, da der var ild i shelteret. Det oplyser Helene Robdrup, der er gruppeleder for de blå spejdere, til TV 2 Lorry.

Læs også Ungdomsøen klar til åbning med stor festdag

Helene Robdrup oplyser, at hun og de andre ledere først fik tilsendt billeder af det brændte shelter om mandagen, hvor hyttebestyreren hos spejderne havde kigget på det. 

- Dybest set så ved vi ikke, hvad der er sket. Vi blev alle sammen rigtig kede af det, da vi så billederne, da ingen af os var blevet informeret om det. Det er så trist og ærgerligt for spejderne, siger hun.

Brandfolkene, der kom ud til det brændende shelter, valgte at kontakte politiet, da sagen så mistænkelig ud.

Helene Robdrup siger, at det var noget af et chok for hende og lederne, da de så billederne.

- Vi er stadig i en fase, hvor vi prøver at finde ud af, hvad der er sket. Vi forventer, at politiet er på sagen, og vi har planer om at kontakte dem. Vi undrer os over, at vi ikke har fået besked om branden, siger hun.

For to år siden byggede spejdere et shelter, der skulle bruges af spejderne i Jyllinge. Foto: Lene Bekko Larsen

Shelteret har stor betydning for spejderene

For to år siden blev shelteret bygget af ti spejdere med hjælp fra deres spejderledere og forældre. Spejderne lagde mange timer og kræfter i byggeriet, så de kunne få et sted, hvor de kunne opholde sig. Shelteret blev kaldt 'Tigeren', da der var plads til alle de ti blå spejdere.

Byggeriet af shelteret blev muligt, efter at spejderorganisationen havde lavet en række fondsansøgninger, så organisationen kunne købe materialer til shelteret.

Helene Robdrup oplyser, at mange af børnene nu spørger ind til, hvad der er sket med shelteret, som de har bygget.

- Det har altid været en stor oplevelse for børnene at komme i shelteret, så de er rigtig kede af det, der er sket, siger hun.

Læs også Tag med på Den Blå Planet - og kom med forslag til DIT yndlingssted

Efter det kom ud i spejderorganisationen, at shelteret er brændt ned, er der kommet mange positive tilkendegivelser med folk og forældre, der vil hjælpe med at rive det ned og bygge et ny op.

- Det er virkelig rørende og dejligt at se den støtte, vi modtager. Vi kan ikke nøjes med et shelter, det er vi for mange mennesker til, siger Helene Robdrup.

Planen er derfor fremadrettet, at spejderne igen skal i arbejdstøjet og bygge et nyt shelter sammen med ledere og familie.

TV2 Lorry har kontaktet Midt- og Vestsjællands Politi, der via mail oplyser, at politiets foreløbige undersøgelser viser, at der formentlig er tale om en gnist fra et bål eller rygning på stedet, der har ulmet over noget tid.  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik