Spejderleder i chok: Unge spejderes spritnye shelter brændt ned

I Jyllinge har en flok unge spejdere brugt tid og kræfter på at bygge et shelter. Men nu er det brændt ned.

Et shelter i Jyllinge har dannet ramme for oplevelser, frirum og et indblik i naturen for de lokale unge spejdere.

Spejderne, der bliver kaldt de blå spejdere, byggede selv shelteret for to år siden, og de har siden brugt det til at sove i og haft kollektive uger, hvor de flyttede ind i det og klarede sig uden voksenhjælp.  

Men sidste weekend blev brandvæsnet tilkaldt, da der var ild i shelteret. Det oplyser Helene Robdrup, der er gruppeleder for de blå spejdere, til TV 2 Lorry.

Helene Robdrup oplyser, at hun og de andre ledere først fik tilsendt billeder af det brændte shelter om mandagen, hvor hyttebestyreren hos spejderne havde kigget på det. 

- Dybest set så ved vi ikke, hvad der er sket. Vi blev alle sammen rigtig kede af det, da vi så billederne, da ingen af os var blevet informeret om det. Det er så trist og ærgerligt for spejderne, siger hun.

Brandfolkene, der kom ud til det brændende shelter, valgte at kontakte politiet, da sagen så mistænkelig ud.

Helene Robdrup siger, at det var noget af et chok for hende og lederne, da de så billederne.

- Vi er stadig i en fase, hvor vi prøver at finde ud af, hvad der er sket. Vi forventer, at politiet er på sagen, og vi har planer om at kontakte dem. Vi undrer os over, at vi ikke har fået besked om branden, siger hun.

For to år siden byggede spejdere et shelter, der skulle bruges af spejderne i Jyllinge.
For to år siden byggede spejdere et shelter, der skulle bruges af spejderne i Jyllinge.
Foto: Lene Bekko Larsen

Shelteret har stor betydning for spejderene

For to år siden blev shelteret bygget af ti spejdere med hjælp fra deres spejderledere og forældre. Spejderne lagde mange timer og kræfter i byggeriet, så de kunne få et sted, hvor de kunne opholde sig. Shelteret blev kaldt 'Tigeren', da der var plads til alle de ti blå spejdere.

Byggeriet af shelteret blev muligt, efter at spejderorganisationen havde lavet en række fondsansøgninger, så organisationen kunne købe materialer til shelteret.

Helene Robdrup oplyser, at mange af børnene nu spørger ind til, hvad der er sket med shelteret, som de har bygget.

- Det har altid været en stor oplevelse for børnene at komme i shelteret, så de er rigtig kede af det, der er sket, siger hun.

Efter det kom ud i spejderorganisationen, at shelteret er brændt ned, er der kommet mange positive tilkendegivelser med folk og forældre, der vil hjælpe med at rive det ned og bygge et ny op.

- Det er virkelig rørende og dejligt at se den støtte, vi modtager. Vi kan ikke nøjes med et shelter, det er vi for mange mennesker til, siger Helene Robdrup.

Planen er derfor fremadrettet, at spejderne igen skal i arbejdstøjet og bygge et nyt shelter sammen med ledere og familie.

TV2 Lorry har kontaktet Midt- og Vestsjællands Politi, der via mail oplyser, at politiets foreløbige undersøgelser viser, at der formentlig er tale om en gnist fra et bål eller rygning på stedet, der har ulmet over noget tid.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere