Tag med på Den Blå Planet - og kom med forslag til DIT yndlingssted

Programmet OPLEV besøger nye steder hver uge. Men hvad er dit yndlingssted i Hovedstadsområdet.

03:34

Vi tager på Den Blå Planet, hvor der er kommet flere havoddere, en berømt skildpadde og et tropisk rørebassin.

I programmet OPLEV tager vi hver uge på opdagelse i hele Lorryland, og vi får tips fra seerne til, hvor de synes, man skal tage på besøg. 

Vi er blandt andet blevet sendt til Københavns Nordvest-kvarter for at se på 16 smukke gavle med kunstværker, Skibsklarerergården i Helsingør og til Toftegården i Albertslund, hvor man gratis kan se på bondegårdsdyr.  

Havskildpadden har været grueligt meget igennem - men er nu så stærk, at publikum kan opleve den på Den Blå Planet,. Foto: Anders Engrob, Den Blå Planet

Og så besøger vi Den Blå Planet.

Stedets måske mest kendte dyr lige nu er den havskildpadde, der for et par uger siden skyllede i land ved den jyske vestkyst, blev fundet af to tyske turister, og siden transporteret til Den Blå Planet. Her har den været under behandling - og nu er den kommet sig så meget, at den kan ses af publikum.

Læs også Turister strømmer til Roskilde Domkirke

På Den Blå Planet kan man også komme  i nærkontakt med både hajer og rokker i et stort bassin, hvor man kan røre ved dem. Fiskene er så nysgerrige, at de af sig selv svømmer hen for at se folk an, når gæsterne - uden risiko for at blive bidt - stikker hænderne ned til dem.

Læs også Opskyllet havskildpadde i bedring – kan nu ses i Den Blå Planet

Og endelig er der akvariets fire livlige havoddere, der dagen lang er fuld af spilopper. Bestanden har været truet, og det er kun ganske få akvarier og zoologiske haver, der har tilladelse til at have dem. Dem Blå Plqnet er et af disse steder.

Hvad er dit yndlingssted?

Men en ting er Den Blå Planet - noget helt andet er måske DIT yndlingssted. Vi vil rigtig gerne høre om, hvad det er.

 

For er der et sted, der hvor du bor, som du synes, andre bare må opleve, så skriv til os. Vi vælger nye steder, som vi tager ud og laver billeder fra og anbefaler i programmet. 

Skriv til oplev@tv2lorry.dk.

 

Vi har et site, hvor vi samler alle informationer, så du kan blive inspireret til at gå på opdagelse i vores område. Klik her for at besøge vores univers 'Oplev'. 

 

Siden bliver opdateret hver uge, så der hele tiden kommer nye steder, du kan besøge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?