Selvorganiseret sport er et hit i Roskilde

Et nyt tiltag, hvor borgere selv kan booke haltider for at dyrke idræt, nyder stor succes.

Åben Hal i Roskilde Kommune tiltrækker mange sportsentusiaster. Foto: Roskilde Kommune

For fire år siden starede Roskilde Kommune et forsøg kaldet Åben Hal.

Her har sportsentusiaster kunnet booke en ledig tid via en app i udvalgte idrætshaller rundt omkring i kommunen for at dyrke sport.

Læs også Mange idrætshaller bruges for lidt

Det har vist sig at være en stor succes. Hvor der i 2018 blev booket 2214 ledige haltider, er det tal steget til 2839 i 2019, hvilket er stigning på lige knap 30 procent.

Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig glædeligt, at vi får brugt vores haller maksimalt. Og tilstrømningen til ordningen med Åben Hal bekræfter mig i, at vi er på rette vej, når vi giver endnu flere muligheder for, at borgerne kan vælge at dyrke idræt på de præmisser og de tidspunkter, de selv ønsker, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Claus Larsen fra Socialdemokratiet.

Vil fotografere haller for at udvide koncept

I øjeblikket er seks haller med i ordningen, men det er Roskilde Kommunes plan at udvide konceptet med flere haller i 2020. 

Læs også Idrætsklubber i Rudersdal modtager fed check

Udvalgsformanden fortæller, at der nu går et arbejde i gang med at tælle, hvornår og hvor meget 80 af kommunens fritids- og idrætsfaciliteter bliver brugt.

- Vi fotograferer i hallerne og på banerne de kommende to år. Målet er at få udnyttet vores haller, baner og lokaler endnu bedre.
Det giver ingen mening, at nogle står på venteliste til at bruge faciliteter, mens de står tomme, fordi andre ikke bruger deres reservation, afslutter Claus Larsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik