Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

29 musiknavne og 12 fra kunst- og aktivismeprogrammet er føjet til plakaten for Roskilde Festival i 2021.

Roskilde Festival har onsdag afsløret yderligere 29 kunstnere, der - hvis alt går efter planen - kommer til at optræde på dyrskuepladsen fra den 26. juni.

Mange af navnene er gengangere fra det, der skulle have været festivalens 50. års jubilæumsudgave i 2020.

Her følger et udpluk af de navne, der onsdag blev tilføjet programmet og tidligere annoncerede kunstnere.

Her er de første navne til plakaten

- Trods nye restriktioner på forsamlingsområdet kan den sidste måned af året 2020 alligevel blive et varsel om bedre tider. For med en vaccine på trapperne ser flere eksperter nu lysere på idéen om at kunne drage på festival til næste år, skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse. 

- Så selvom vi endnu ikke kan mødes i det store fysiske fællesskab, kan vi samles i håbet om en sommer, der igen kan byde på overvældende musikalske oplevelser, engagerende samtidskunst og aktivisme, der skaber refleksioner om det samfund og den hverdag, vi er fælles om.

Administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup, udtaler:

- Det er et basalt menneskeligt behov at mødes og tage del i de store, kulturelle fællesskaber. Vi har brug for at tro på, at vi igen kan træde ind i frirummet og lade os føre med af de mange nye indtryk, som en Roskilde Festival indeholder.

- Med den seneste viden virker det tættere på end længe. Vi har i lang tid arbejdet intenst sammen på tværs af hele livebranchen og med andre sundhedsfaglige eksperter. Så når vi i dag offentliggør nyt indhold, er det, fordi vi øjner en ny og forsigtig optimisme for at kunne gennemføre en festival til sommer. Derfor ønsker vi at fortælle, at der er noget at glæde sig til. Det er nu, vi skal stå sammen, hvis vi skal igennem den mørke tid, vi befinder os i, og det hjælper på det sammenhold, at vi har noget at se frem til.

For mange unge vil det være første møde med festivalfællesskabet, mens andre kan føje endnu et armbånd til samlingen, der vidner om tidligere somres store samlingspunkt.