Pas på: Falske Roskilde Festival-billetter i omløb

Endagsbilletter sælges for op mod 1500 kroner stykket. Men man bør tænke sig om en ekstra gang, hvis man overvejer at købe dem.

00:54

Kort nyt.

Ifølge Roskilde Festival har Eminem siden årtusindskiftet været den suverænt mest ønskede kunster blandt festivaldeltagerne. Foto: Lucy Nicholson - Scanpix

1 af 2

Billetsalget gik rasende stærkt, da Roskilde Festival annoncerede, at rap-ikonet Eminem indtager festivalen til sommer.

Så stærkt, at endagsbilletter til koncertdagen den 4. juli, nu er udsolgt.

Alligevel kan du stadig købe billetter af netop den type på hjemmesiden Viagogo. Men det er ikke en god ide. Det skriver Newsbreak.

Viagogo har flere gange været i søgelyset for at sælge billetter til overpris eller falske billetter, og derfor advarer Forbrugerrådet Tænk også mod at købe billetter derfra.

Læs også Ingen betonklodser: Nu skal Roskilde by sikres mod terror

- Vores klare anbefaling, på baggrund af de henvendelser vi har fået, og det vi hører fra andre organisationer rundt om i Europa, er derfor, at man lader vær med at benytte sig af siden, har Paula Brammann, juridisk konsulent hos Forbrugerrådet Tænk tidligere sagt til BT.

Brugere advarer også

På hjemmesiden Trustpilot har flere brugere allerede advaret mod at købe de omtalte endagsbilletter.

- Scam. De sælger billetter, de ikke har, fx. éndagsbilletter til Roskilde om onsdagen. Roskilde Festival advarer også selv imod dem, fordi der ikke er flere billetter tilbage, men de bliver ved med at tage imod penge. Det ender med, at en masse folk har betalt for billetter, transport etc. og så ikke kan komme ind, fordi Viagogo har solgt billetter, de reelt ikke havde, skriver en bruger på hjemmesiden.

Læs også Eminem bliver hovednavn på Roskilde Festival

Skulle de omtalte billetter være ægte, er det også ulovligt, da det efter dansk lov ikke er tilladt at videresælge billetter til kulturarrangementer o.l. til overpris. Billetterne har nemlig - ifølge Newsbreak - ligget på 1500 og 1900 kroner stykket, hvilket er mindst 400 kroner over normal pris.

Center for Klageløsning, der ligger under Nævnenes Hus, oplyser, at de siden 2015 har modtaget omkring 15 klager over Viagogo.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik