Museum efterspørger genstande og historier fra coronatiden

Roskilde Museum søger historier fra din hverdag og dit arbejdsliv under coronakrisen.

Coronakrisen har ændret noget for alle, men hvordan har den forandret dit hverdagsliv og arbejdsliv? 

Det ønsker Roskilde Museum at få svar på - derfor indsamler de beretninger og historier fra hverdagen og arbejdslivet under coronakrisen for at kunne dokumentere den værste sundhedskrise i 100 år, og hvordan den har påvirket borgere i Roskilde, Lejre og Frederikssund. 

- Covid-19 - det tror, vi bliver et af de helt store vendepunkter i Danmarkshistorien og dermed også i den lokale historie i Roskilde, Frederikssund og Lejre, som vi varetager, siger Morten Thomsen Højsgaard, direktør, ROMU til TV 2 Lorry. 

Ifølge museumsdirektøren har Roskilde en helt central rolle i forhold til covid-19.

- Ikke bare kom patient-nul fra Roskilde, men Roskilde Festival - et af de allerstørste arrangementer i sommeren er blevet aflyst. Desuden ligger Sjællands Universitetshospital i Roskilde og en række andre institutioner, der har med covid-19 at gøre, siger Morten Thomsen Højsgaard. 

Offentlige institutioner, skoler og butikker er lukket ned. Hvordan har det forandret din hverdag eller dit arbejdsliv?
Offentlige institutioner, skoler og butikker er lukket ned. Hvordan har det forandret din hverdag eller dit arbejdsliv?
Foto: Kenneth Ettrup Hansen - TV 2 Lorry

Bor eller arbejder du i Roskilde, Lejre eller Frederikssund, så vil Roskilde Museum gerne høre om lige præcis din historie - alle kan bidrage. 

- Hvordan var det at arbejde hjemme, hvordan var det at være præst, der skulle foretage en begravelse med måske kun én, to eller tre deltagere, hvordan var det at lave hjemmeundervisning?, spørger Morten Thomsen Højsgaard. 

quote Ikke bare kom patient-nul fra Roskilde, men Roskilde Festival - et af de allerstørste arrangementer i sommeren er blevet aflyst.

Morten Thomsen Højsgaard, direktør, ROMU

Hvis du bidrager, opfordrer museet også til at indsende et billede, hvis du har en genstand, som symboliserer coronakrisen for dig. Måske håndsprit, et virtuelt møde på computeren eller noget helt tredje. 

- Legetøj, strikketøj man har lavet, gaver man har sendt til børnebørnene på en nye måde. Vis hvordan man holder sammen uden at være tæt sammen, siger Morten Thomsen Højsgaard. 

Vil du give dit bidrad, foregår det på museets hjemmeside romu.dk.