Malene tager på eventyr med Havhingsten: Ingen ved hvor de ender

I 18 dage er besætningen ombord på vikingeskibet Havhingsten overladt til vind og vejr. Vi var med, da skibet stævnede ud lørdag.

02:22

Lørdag tog vikingeskibet Havhingsten hul på sit årlige sommertogt.

Jeg kan godt lide at prøve noget nyt hvert år. Og så i år har jeg besluttet mig for at sejle med vikingeskibet.

Malene Hansen, førstegangs-sommertogt-deltager

De næste 18 dage er deltagerne i togtet overladt til vind og vejr – og for Malene Hansen er det første gang, hun er med. Hun har meldt sig til otte dage på vandet i alt slags vejr.

- Jeg kan godt lide at prøve noget nyt hvert år. Og så i år har jeg besluttet mig for at sejle med vikingeskibet.

Første mål er at komme til Rørvig og derefter ud på åbent hav. I modsætning til sidste år så er der ikke nogen fast destination. Havhængsten sejler derhen hvor vejret bringer den. De 60 besætningsmedlemmer har hver fået 2 vådsække af 40 liter med på turen til tøj og personlige genstande.

Læs også Havhingsten klar til sommertogt

60 mennesker på en lille båd

Pladsen er trang, erkender Malene Hansen.

- Der er jo både det at være så mange mennesker på en båd. Når jeg har sejlet ellers så er det mede to til tre mennesker. Her der er jo mere end 60 mennesker. Så jeg tror det at være så mange mennesker samlet selv om det er et stort skib så er der ikke meget plads, siger hun.

Skipper Søren Rasmussen ser da også det sociale som den største udfordring.

- Selv om skibet er stort så når vi propper 60 mennesker sammen, så er der ikke meget plads til den enkelte. Der er ikke meget plads til personlig frihed. Det kræver mobilisering af overskud og rummelighed, siger han.

Læs også Vibeke har aldrig sejlet: Nu rejser hun jorden rundt som skipper

De fleste får venskaber

Men folk kan godt lide det, fortæller han.

- Hvert år når vi har nye med så er der en eller to vi ikke ser igen. Men de fleste har en rigtig positiv oplevelse og får vidunderlige venskaber.

Hvor Malene Hansen og resten af besætningen ender, vides altså ikke. Alt efter vinden kan hun havne i Norge, på Bornholm, Tyskland eller sågar i det sydfynske Øhav.

- Jeg tror bare jeg vil lade forventningerne være hvor de er, siger hun, der indtil nu kun har sejlet en ”prøvetur” i Roskilde Fjord.

Havhingsten er tilbage i Roskilde 2. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik