Havhingsten klar til sommertogt

Vikingeskibet drager på togt med sin 60 mand store besætning

Lørdag den 9. juli klokken 14 er der afgang fra Roskilde. Havhingsten fra Glendalough - Vikingeskibsmuseets store langskib - lægger fra kaj og tager sin 60 mand store besætning med ud på et tre  uger langt sommertogt i de danske farvande.

Og det bliver en tur med både frie - og helt faste - rammer. For på den første uge har besætningen frie hænder - de må sejle hvorhen de vil - det handler om at få sejlet så mange kilometer som muligt. Men derefter kalder pligterne.

Havhingsten skal være i Korsør den 15. juli klokken 14, hvor kulturminister Bertel Haarder tager imod. Det er samtidig åpbningen af den del af turen, der har fået navnet ""Kongens Togt". Det er en 16 dage lang festival, der sætter fokus på kulturhistorien oig den del af Danmarkshistorien, hvor landet blev en samlet nation.

Det betyder besøg i otte sjællandske havnebyer: Startstedet i Korsør og så Vordingborg, Kalundborg, Rørvig, Lejre(Munkholmbroen), Holbæk, Frederiksund - og endelig med afslutning i Roskilde 30. juli. 

Vikingeskibsmuseet i Roskilde oplyser, at alle ombord er frivillige. Der er plads til cirka 60 besætningsmedlemmer - og med udskigftninger skal i alt 100 mennesker sejle med Havhingsten i løbet af det tre uger lange togt.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere