To mænd voldtog ung kvinde i en kælder: Nu er der faldet dom

En 19-årig kvinde blevet voldtaget i et kælderrum efter en bytur. Nu er to mænd blevet dømt i sagen, og den ene er blevet udvist permanent.

En bytur forvandlede sig til et levende mareridt for en 19-årig kvinde, da hun tilbage i april måned i år blev voldtaget i et kælderrum af to mænd.

Retten i Roskilde har i dag afsagt dom i sagen, hvor begge mænd er blevet fundet skyldige at have voldtaget den 19-årige.

De to mænd havde mødt den 19-årige under en bytur, hvorefter de sammen var taget hjem til den ene tiltalte i Roskilde, hvor voldtægten fandt sted i et kælderrum.

- Hun blev fastholdt og tvunget til samleje og oralsex, siger senioranklager Randi Tvile fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

35-årig var tidligere dømt for voldtægt

Den ene mand - en 26-årig dansk statsborger - blev idømt 2,5 års ubetinget fængsel, mens den anden - en 35-årig statsløs palæstinenser - der havde været i Danmark siden han var barn, blev idømt 3,5 års ubetinget fængsel. Den 35-årige blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

Retten lagde både ved strafudmålingen og udvisningen af den 35-årige mand vægt på, at han flere gange tidligere var dømt for personfarlig kriminalitet, herunder voldtægt.

Strafudmålingen lagde sig dermed tæt op ad det, som anklagemyndigheden havde krævet. Her gik man efter to år og ni måneders ubetinget fængsel til den 26-årige dansker og tre år og 11 måneders ubetinget fængsel til den 35-årige statsløse palæstinenser samt udvisning for bestandigt. 

- Jeg er naturligvis tilfreds med, at retten har vurderet beviserne i sagen på samme måde som anklagemyndigheden, samt at retten ved strafudmålingen har lagt sig tæt op af anklagemyndighedens påstande, siger senioranklager Randi Tvile.

Begge mænd blev fængslet efter dom, og begge ankede dommen på stedet til landsretten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere